Царево става столица на младежкия бг рок


Царево става столица на младежкия бг рок

3578

Три български рок банди ще се вихрят на осмото издание на Младежкия фестивал "Жреци на музите".

Както MySound.bg вече огласи, събитието е Царево между 20 и 30 август.

Soulsburn, Electric Dragon и Crashbrake ще зарадват почитателите на по-твърдия саунд с най-култовите си парчета на 23 август, събота.
 
В 19.30 ч. на сцената на централния площад ще се качи група Soulsburn. Фестивалът ще бъде дебют за създадената тази година банда, определяща стила си като хард-ен-хеви. Вокалистката Ефи и компания ще подгреят публиката с авторски парчета и кавъри.

Българската нинтендо-пънк формация Electric Dragon е втората, която ще участва в  рок събитието. Музикантите придобиха популярност с уникалния си стил, който наричат 8-bit nintendo punk. Звукът им по-общо се вписва в жанра електро-рок и съчетава елементи на електро, пънк рок, рап и chiptunes. Групата, освен в България, се радва на фенове от САЩ, Канада и Русия. Има два албума, издадени за независими лейбъли, 1 EP и няколко сингъла. Антикомформистки текстове и музика с послания за независимост, за освобождаване от авторитети и здраво експериментиране – това са Electric Dragon.

Хедлайнъри ще бъдат момчетата Crashbrake. Това е метъл група с хип-хоп вокали, която често наричат българските Рамщайн. Квартетът (на снимката) залага не само на музиката, но и на визията, на сценичното шоу. Според музикантите  хората ходят на концерти не само за да слушат, но и да видят нещо различно и атрактивно. Феновете им са шарени - от почитатели на тежкия метъл до хора, които не харесват този стил, но симпатизират на бандата заради специфичната музика и сценичното шоу, които прави.

До момента на традиционната рок вечер в рамките на фестивала са свирили родните банди Габана, Докторс Гого Бенд, Бодра смяна, Egodraft, Maze, DSOL, Artmospheric Band,Rocco e Freddy, Gunpowder, Коцето Калки, Paper Wings, Летците, Acoustic Corporation, Bright Sight, Hellrider, S.D.X., както и  македонците Eye Cue и Bad Memory от Сърбия

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички