Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Майли Сайръс и Бионсе с най-важните отличия от MTV Music Awards


Майли Сайръс и Бионсе с най-важните отличия от MTV Music Awards

3743

Майли Сайръс и Бионсе Ноулс триумфираха на церемонията по раздаването на MTV Music Awards 2014, която се състоя в Ингълууд, Калифорния, на 24 август.

Както е известно, тъмнокожата дива имаше най-много номинации - 8, следвана от Иги Азалия и Еминем с по 7.

Най-значимата награда - за видеоклип, отиде у Майли Сайръс заради "Wrecking Ball". Парчето е сингъл от последния диск на вокалистката - "Bangerz" (2013), който дебютира на върха в двата чарта за албуми на "Билборд" - Top 200 и за дигитална продажба с над 270 хиляди копия. С "Wrecking Ball" певицата постави нов рекорд за гледания на един клип в платформата на VEVO в рамките на 24 часа!  Скандалното видео, режисирано от Тери Ричардсън, бе видяно над 19.3 милиона пъти в първия си ден онлайн. "Wrecking Ball" задмина досегашния рекордьор - видеото "Best Song Ever" на британската банда One Direction (с 12.3 милиона в рамките на 24 ч.).

За видео на годината в Ингълууд се състезаваха още "Drunk In Love" на Бионсе ft.Джей-Зи, "Fancy" на Иги Азалия ft. Чарли XCX, "Happy" на Фарел Уилямс и "Chandelier" на  Сая.
 
Освен специалната награда "Авангард" на името на Майкъл Джексън, която е отличието за цялостни постижения на MTV, Бионсе получи приз за най-добро видео с послание и за операторско майсторство ("Pretty Hurts"), както и сътрудничество в парчето си с Джей-Зи - "Drunk In Love". То е от нейния пети студиен проект "Beyoncé", който разби всички рекорди в iTunes  Store® с продажби от 828 773 само три след премиерата си на 13 декември миналата година, превръщайки се в най-бързо продавания албум за всички времена в магазина на Apple.

Ариана Гранде отвя конкуренцията в категорията за най-добро поп видео ("Problem" ft. Иги Азалия), но в надпреварата за най-добро видео на певица отстъпи пред Кейти Пери и нейния клип "Dark Horse" с Джеси Джей. Най-добро рок видео стана "Royals" на Лорд, преборвайки номинираните Арктик Мънкис, Блек Кийс, Имеджин Дрегънс и Линкин Парк.

Ед Шийран спечели статуетка за най-добро видео. Клипът към "Sing" измести Еминем, Джон Леджънд, Фарел Уилямс и Сам Смит. Дрейк отнесе приз за хип-хоп за "Hold On (We're Going Home)" с Маджид Джордан.

За най-добра хореография бе удостоена Сая заради "Chandelier". Наградата за сценография взе "Reflektor" на Аркейд Файър, за монтаж - "Rap God" на Еминем, за визуални ефекти - "The Wrining's Оn Тhe Wall" на ОК Гоу, а за режисура - "Turn Down For What" на DJ Снейк и Лил' Джон.

За най-перспективни артисти бяха поощрени музикантите Фифт Хармъни и клипа "Miss Movin On".

Бионсе закри галата с с епично 20-минутно медли. На сцената към нея се присъединиха съпругът ѝ Джей- Зи и дъщеря им Блу Айви. Шоколадовата вокалистка се представи   в трико с метален цвят, докато двегодишната Блу Айви и Джей-Зи гледаха от публиката, когато певицата заяви "MTV, добре дошли в моя свят".

Въпреки слуховете за раздяла, семейството бе заедно на сцената, когато Бионсе получи специалната награда "Авангард", а Джей-Зи нарече съпругата си "най-великия жив изпълнител". Със сълзи на очи тя благодари на публиката и погледна към Джей-Зи и дъщеря си, като каза, че ги обича.

Двучасовото шоу беше по-кротко от предишни церемонии, известни с режисираните си скандали, коментират световните агенции.

Най-шокиращият момент от 31-ото издание на MTV Music Awards бе танцът на Ники Минаж, докато изпълняваше "Анаконда" в първите минути и проблемите с тоалета ѝ, когато се присъедини към Ариана Гранде и Джеси Джей за "Bang, Bang".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички