Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Лятно безвремие в Царево


Лятно безвремие в Царево

3533

Международният младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите" зарадва почитателите на джаза с концерта "Джаз на свечеряване", който се състоя на 25 август.

На сцената в Царево се изявиха Невен Петрова, Сашо Куманов, Емил Пехливанов и Христо Минчев, които поведоха публиката в поредното музикално изкушение, представяйки проекта "Лятно безвремие".

За почитателите на този стил имената и на четиримата артисти означават вълнуващо музикално пътешествие из най-потайните кътчета на изисканата мелодия. Музикантите не искаха тяхното участие да се свързва с помпозно представяне, още по-малко с поставяне на музикални рамки. Те просто направиха така, че за миг всичко да изчезне, зрителите да потанцуват със собствените си прищевки, да намигнат на цветовете, които се плезят закачливо иззад ъгъла, да си спомнят, че може и да не бързат, а на каданс да отпият блажено глътка свежа амброзия. Да вдъхнат дълбоко уханието на захарен памук и морски феи. Да поразрошат някоя и друга мисъл. Да усетят с всяка фибра на тялото си, че Музиката е Живот...

Международният младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите" съществува от 2006. Организатори са сдружение "ТЕМП-АРТ" и община Царево. Първите две издания се провеждат под името "Музите" за период от 7 дни в края на август. От 2008 форумът е с фиксирани дати - от 20 до 30 август. В програмата му са концерти, спектакли, презентации, изложби на фестивалните сцени в Синеморец, Ахтопол, Варвара, Лозенец, Приморско, Китен, Созопол и Царево. От 2009  като съпътстваща част започват да се провеждат рок маратони, а към нея се включват и джаз концерти от 2011.

Достъпът на публиката до всички събития на фестивала е свободен.

ММФИ "Жреци на музите" няма състезателен характер, а представлява неформален обмен на идеи и художествени практики от различни сфери на изкуствата между младите творци, като дава свободата на всяка група и отделен творец да покажат таланта си пред публика, необременени от състезателен дух, а само заради магията на изкуството.

През 2013 организационният комитет  взима решението форумът да се провежда през година, а в годината, в която няма редовно издание, на същите дати да бъде обявена  фестивална ваканция, както бе през 2013.

Редовното VIII издание на фестивала се провежда този август.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички