Голямата пънк рок лудница: над 60 яки банди във Vans Warped Tour


Голямата пънк рок лудница: над 60 яки банди във Vans Warped Tour

3831

Extreme Sports Channel тръгва на път с рок-ен-рол турне от гигантски мащаб този септември.

Премиерната поредица Warped Roadies е френетично предаване, което показва случващото се зад кулисите в турнето из Съединените щати на Vans Warped Tour с включените в състава му над 60 от най-известните съвременни рок банди.

Екипът, който се грижи за пътуването на участниците във Vans Warped Tour от град на град, умее не само здраво да работи, но и здраво да се весели, наслаждавайки се на живота на пълни обороти!

Тук ще се запознаете със 190-сантиметровия, покрит отгоре до долу с татуировки, безпощаден бивш затворник, а понастоящем - главен сценичен уредник, с тръгналата на меден месец пънк рок двойка, с репортерката от мястото на събитието – новачката Ейми, и с главния отговорник за цялата рок-ен-рол вакханалия – основателят на турнето Кевин Лайман. На фона на напрегнатите подготовка за гладкото протичане на обиколката, доколкото това е възможно за едно рок-ен-рол турне, ще имате възможност да видите на екрана някои от участващите банди и изпълнители като The Used и Anti-Flag например.
 
Зрителите ще станат непосредствени свидетели на всекидневието на младия екип, прекарващ лятото в движение. Камерите осигуряват достъп зад кулисите в най-буйното турне на годината, което започва този септември по Extreme Sports Channel: двоен епизод всеки делничен ден от 8 до 12 септември от 19.50 ч.

Запознайте се с роудитата!

Кени
помощник-режисьор
Ветеран на Warped Tour, човек с когото не може да се спори. Той осигурява успеха на шоуто, като поставя на мястото им банди, персонал и всички други участници в турнето.

Джасмин
спонсорство
Тя винаги е била "доброто момиче", но вече смята, че тази година е време да отприщи дивото у себе си. Пада си много по Тери и той скоро ще разбере това.

Ейми
репортер от мястото на събитието
Тя е "новото момиче", което е оставило приятеля си, за да тръгне с турнето, и няма представа какво я чака.

Пол
кетъринг
Мачото на екипа по кетъринг, избран за "най-харесван мъж на турнето". Има луд шеф и изхранва по 800 гладници на ден.

Андрю
сценографски екип
Той използва силата на своя чар, за да покори всяко момиче. Най-добрият му приятел е неговият шеф Дани.

Лиса
шефката
Тя е "шефката", която е в турнето от 17 години. Тя е Луната на турнето, но и бандите, и персоналът се боят от нея.

Рене
екомениджър
Тя се рови из боклука в името на екологията и се бори да направи турнето щадящо за околната среда. Тя е "хипито".

Сам
охрана
Той използва силата на своя чар, за да покори всяко момиче. Най-добрият му приятел е неговият шеф Дани.

Тери
сценографски екип
Той е "кръшкачът", който дължи службата си само на Дани. Не обича да става рано и да работи, но е забавен и кара всички да се усмихват.

Дани
шеф на сценографски екип
"Шефът на ринга", който назначава най-добрите си приятели на работа. Работи усилено, но забавленията са неговата страст.

Факти за Warped Tour
Концертите му обикновено се провеждат на големи свободни площи, места за концерти на открито или паркинги.

От 2013 родителите с деца получават безплатен достъп и “дневна грижа”. Без майтап. Детският билет дава право на безплатен достъп до всяко шоу на един законен настойник на възраст над 28 години. The Reverse Daycare Tent (Палатката за отдих и дневна грижа) е прохладно климатизирано помещение, предназначено за родители, които придружават своите тийнейджъри на концерта, но искат да намерят спасение от горещината и шумните децибели.

Програмата на Warped Tour е различна за различните спирки.

Ако феновете искат да влязат по-рано, за да избегнат чакането на общата опашка и да направят нещо добро, те могат да донесат три консервирани продукта, да направят дарение на стойност 5 долара или да предадат използван клетъчен телефон в палатката с надпис Feed Our Children NOW! ("Да нахраним нашите деца СЕГА!"), срещу което ще получат гривничка за влизане с предимство /VIP достъп.

Кейти Пери, Еминем, Black Eyed Peas, No Doubt и Beck са минали по този път. Преди да започнат да продават милиони плочи, всички тези изпълнители, които определено нямат нищо общо с пънка, са имали своите необикновени изяви в Warped. Изпълнителката на "I Kissed a Girl" – поп-старлетката Пери, споделя пред "Ролинг стоун" следното за оригиналната си поява през 2008: "Обикновено това е хардкор скриймо банда [преди мен], а аз съм цялата в розово с бонбонено розова китара".

Това е едно от най-социалните турнета. Организаторите се стремят по всякакъв начин да намалят последствията от турнето за околната среда – от използването на биодизелови камиони и сцена, захранвана от соларни панели, до щадящ околната среда кетъринг. През 2006 турнето поде инициативата Warped Eco Initiative ("Инициатива за екологичен Warped"). В последвалите години са въведени следните промени: използване на биодизелово гориво за автобусите, намаляване на количеството на бензина с 30%, сцена, захранвана изцяло от соларни панели, която може да побере до 8–10 изпълнители за всяко шоу. Кетърингът на Warped е преминал към използване на чинии за многократна употреба (които се мият) и сребърни прибори. Освен това, те използват компостируеми зърнени храни и кутии за храна, направени от картофено нишесте. Турнето предлага безплатни награди на децата, участващи доброволно в рециклирането.

От 1995 производителят на обувки за скейтборд Vans спонсорира ежегодно турнето, заради което то често бива наричано Vans Warped Tour.

От десетина години шоутата на Warped Tour включват до 100 групи. Те свирят до 30 минути всяка на около 10 сцени едновременно, като най-големите от тях заемат двете централни сцени. Обикновено изпълненията на групите започват в 11.00 часа и завършват около 21.00 часа.

Всяко шоу (всяка сцена) има различно оформление. Тя се монтира рано сутринта при пристигането на сценографския екип и обикновено се демонтира по време на последното изпълнение за деня.

Warped Tour е създаден през 1994 от Кевин Лайман (който е основател и на турнето Taste Оf Chaos). Идеята за Warped Tour му хрумва по време на работата му върху шоута за скейтборд като Vision Skate Escape и Holiday Havoc, представляващи комбинация от музика и състезания по скейтборд.

През 1998 турнето става международно с изяви в Австралия, Япония, Европа, Канада и САЩ.

През 1999 турнето тръгва на Нова година от Нова Зеландия и Австралия. Следва летен старт от САЩ към северното полукълбо до закриването му в Европа.

Всяко лято обиколката се посещава от над 500,000 фенове в САЩ и Канада.

Една година Тhe Vandals са изхвърлени от турнето заради обида към Good Charlotte, която прераства в ръкопашен бой. Известни са и други инциденти с участието на банди като Guttermouth, NOFX и Underoath, възникнали поради различни причини като различия в убежденията, отношението и обиди към други групи.

Warped Tour често сътрудничи на различни благотворителни каузи. По време на турнето през лятото на настоящата година това е кампанията Summer Of Hopе ("Лято на надеждата"), имащо за цел са привлече вниманието към случаите на самоубийства.

Кевин Лайман – основателят на турнето
Кевин Лайман е създател на фестивалите за музика и екстремни спортове Warped Tour, Taste Оf Chaos и Mayhem Тours. Той е и съдружник в SideOneDummy Records и собственик на 4FINI, която продуцира ежегодно горепосочените турнета, както и турнета от миналото като Down From Тhe Mountain Tour, Watcha Tour и Sprite Liquid Mix Tour.

Седалището на 4Fini се намира в Пасадена, Калифорния. Компанията има 4 служители, включително Лайман.

Warped Tour стартира през 1994, когато Лайман – ветеран с 3-годишен опит от музикалния фестивал "Лолапалуза", натоварва в един автобус няколко от своите любими южнокалифорнийски пънк и ска групи, сред които Sublime и No Doubt, и тръгва на турне. Докато обмисля да сложи край на събитието през лятото на 1995, Лайман получава предложение от компанията за обувки Vans да организира фестивал по скейтинг. Забелязвайки очевидната връзка, Лайман се възползва от възможността да включи предложението в своя Warped Tour, с което поставя началото на най-продължителното ежегодно турне в Северна Америка - Vans Warped Tour. През 1997 публиката се удвоява в сравнение с 1996, в резултат от продължилото през цялата година участие в него Blink-182 и Social Distortion. Това продължава и досега, поради което турнето е известно още под името The Tour That Won't Die ("Турнето, което няма да загине"). В последните обиколки Лайман включва и инициативата Warped Recycling ("Рециклиране на Warped") с цел да съдейства за рециклирането на боклука, който турнето оставя след себе си. Идеята на инициативата е всяко лице, което донесе най-много боклук в "палатката за рециклиране" на шоуто, да спечели 100 долара. Той е работил и с Шели Лин (собственик на TadaCatering), който е ежегодният кетъринг доставчик на шоуто, с цел използването на керамични съдове в ежедневието. Освен това, той е започнал да използва комбинация от дизелово и биодизелово гориво за зареждане на автобусите, използвани в турнето. Лайман не крие, че е получил идеята за Warped Тour от Пери Фарел – основателят на "Лолапалуза". Лайман е бил и член на журито на 7-ия, 9-ия, 10-ия и 11-ия годишен конкурс за независими музикални награди в подкрепа на независимите изпълнители.

"Ако това беше само "Турнето на Кевин Лаймън", сцената щеше да принадлежи през цялото време на Bad Religion, NOFX, Flogging Molly и Bouncing Souls", заявява Лайман в интервю за Punknews.org.

За Extreme Sports Channel

Световноизвестният Extreme Sports Channel е единственият телевизионен канал в света с най-вълнуващите и вдъхновяващи програми, посветени на стила на живот, приключенията и екстремните спортове. Extreme предлага всичко – от увлекателни документални филми до подробни профили на най-големите съвременни икони, неустоими приключения и спортни шампионати.

Каналът показва искрената страст на хората, които изживяват мечтите си и се впускат в удивителни експедиции; засвидетелства почит към онези, които с помощта на уменията, ума и решителността си постигат своите цели, и показва най-талантливите спортисти в света в областта на екстремните спортове.

Extreme Sports Channel датира от 1999, а днес се предлага на повече от 25 милиона абонати в 65 територии на 11 езици в Европа, Средния Изток и Африка. Онлайн каналът показва събития на живо по Extreme.com, подавани от Freecaster.tv (www.extreme.com) – основният онлайн източник за феновете на екстремните спортове. Extreme Sports Channel е част от портфейла на Zone – канал, който е собственост на водещата телевизионна компания AMC Networks International.




Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички