Италиански шеф-готвач върти манджи на живо за Бочели


Италиански шеф-готвач върти манджи на живо за Бочели

3925

По изричното настояване на Андреа Бочели за прясно приготвена храна, организаторите на концерта му в София са предвидили изграждането на истинска италианска кухня зад кулисите на стадион "Българска армия".

Както MySound.bg нееднократно писа, дългоочакваният концерт на маестрото е тази неделя (31 август).

Със задачата да впечатли звездата с кулинарните си умения ще се заеме шеф-готвачът Джузепе Ломушо от популярния италиански ресторант в сърцето на столицата Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi. Менюто на Бочели е изготвено специално за най-обичания тенор в света и ще включва изцяло традиционни за родината му ястия.

Преди да зарадва българските си почитатели, маестрото и семейството му ще се насладят на талиатели с телешко рагу ала Джузепе, телешко бон филе на скара със сос от пресни горски гъби, тали'ята ди поло от бут със сос от пресни гъби и за десерт - сочно тирамису по най-стара рецепта.

Специално заради шеф Ломушо, Бочели се е отказал от обичайното си меню, което включва пилешко и риба, и е помолил да бъде изненадан от талантливия си сънародник. Всички ястия ще бъдат приготвени на живо в специално изградена модерна кухня зад сцената.

За италианците храната е моторът на живота и компромис с нейното качество е немислим. Затова в къщата на италианските традиции Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi" всичко е приготвено със 100% автентични италиански продукти със сертификати за най-високо качество и печат за гарантиран произход (DOP-IGP), и се използват само натурални подправки – сол, босилек, черен пипер, розмарин, риган и т.н.

"В моя роден град няма големи супермаркети – отиваш при месар за месо, при пекар за хляб и при зарзаватчия за зеленчуци. И тези продукти идват от семейства с традиции  в производството им", разказва маестро Джузепе Ломушо.  

Родом от Андрия (Пулия), той е израснал с традициите в приготвянето на италианска кухня, предавани от поколение на поколение. "В готвенето няма рецепти – има познаване на продуктите, за да може да се направи точното съчетание – в това е и творчеството на готвача", продължава Джузепе, който готви професионално повече от 22 години. Според него най-важната подправка на всяко ястие е душата.

Междувременно стана ясно, че Андреа Бочели и семейството му ще отседнат в петзвезден VIP-апартамент, който се намира в голф-клуб в непосредствена близост до София. Там ще ги очакват кожена спалня, огромни полилеи и електрическо пиано, което ще пристигне специално от Германия.

Отлично местоположение само на 20 минути от центъра на София, невероятна гледка, стил, съчетан с комфорт и индивидуалност, персонално обслужване и истинско българско гостоприемство – това позволява на този хотел да надмине всички очаквания. Доброто местоположение предоставя лесен достъп до летище София, до което се стига за 20 минути с кола.

Последните останали билети за концерта могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на http://www.eventim.bg/bg/bileti/andrea-bocelli-sofia-bulgarian-army-stadium-674342/performance.html и http://andreabocelli.com/tickets.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички