Майстори на танца с приз от Скандинавия


Майстори на танца с приз от Скандинавия

3509

Популярната фолклорна формация Майстори на танца, която спечели специалната награда на международен фестивал в Дания през май, разгорещи настроението не само на българските, но и на чуждестранните гости в култовия "Чобанов хан" в Банско.

Докато младежкият състав на "Майстори на танца" представяше страната ни на конкурс в Сърбия, другите членове на трупата изиграха спектакъла "Силата на България" в планинския ни курорт. Руските туристи се втурнаха да играят ръченица с елементи на казачок, а английските гости облякоха чохени контошчета (елечета) и с рокстъпки подхванаха хорото.

"Връщаме се от турне в летните курорти на Франция, където изнесохме спектакли в Нант, Бордо, Брест и още много градове" - информира Виолета Йорданова, мениджър на популярната пернишка фолклорна трупа – "Българските народни танци много се харесват от чужденците, обиколили сме Франция, Италия, Сърбия, Гърция и останалите бълкански държави".

Сред интересните места, където са се изявявали напоследък нашите танцьори, са откриване на яхтено пристанище във Франция, археологичната експедиция на крепостта Кракра, а от Алборг българският състав се завърна с отличието "Крале на фестивала".

Българският фолклор от различните региони е много богат. Чужденците не познават неравноделните ритми и те ги запленяват, а като добавим красивите костюми, добрата хореография и изпълнение, това за тях е нещо непознато, атрактивно и нестандартно", казва Виолета Йорданова за това с какво нашите танци впечатляват света около нас.

"Освен танцовите ангажименти, от есента откриваме школа за български народни танци за любители не само в Перник, но и в Манчестър, Челси и Рексъм, където имаме много фенове. В тези градове живеят много българи, които преоткриват красотата на българския фолклор, когато се отдалечат от страната. Продължаваме и занапред да обогатяваме спектакъла с танци на народите, което представихме и в Банско по покана на проекта "Нашата красива България", обяснява мениджърът на формацията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички