Теодора – единствената българка на фестивала Turkcevizyon


Теодора – единствената българка на фестивала Turkcevizyon

4031

Теодора е единствената българка, която ще вземе участие в международния музикален фестивал Türkçevizyon.

Тази година е петото поредно издание на форума, който ще се проведе в Денизли, Турция, между 10 и 13 септември. Звездата на Diapason Records, която е първата представителка на поп-фолка, участвала някога във фестивала, ще представи две от най-популярните си песни - "Сърце не ми остана" и баладата "В твоите ръце", която обаче ще изпълни на турски.

Музикалният фестивал Türkçevizyon се провежда за първи път през 2009, като в него взимат участие представители на държави от Балканския полуостров, Мала Азия и други съседни на Турция страни. В тазгодишното издание на сцената ще се изявят изпълнители от 23 държави.

Теодора  е единствената българка, поканена да се включи в престижния форум, и първата поп-фолк певица, която е взимала участие в петгодишната история на феста. В началото на фестивала певицата ще представи една от най-обичаните си песни - "Сърце не ми остана" на сцената в град Денизли. На гала вечерта, която ще се състои на 13 септември в световноизвестния античен театър в Памуккале, тя ще изпълни своята балада "В твоите ръце", но в съвсем различен вариант – изцяло на турски език.

На фестивала Türkçevizyon ще присъстват министри, членове на турския парламент и представители на местната власт.

Галата ще бъде предавана на живо от TRT Müzik Channel и TRT Avaz Channel. Освен това още много медии също ще излъчват концерта на живо или на запис в други държави.

Още от Поп фолк


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички