Кой спечели албума на Теодосий Спасов Бягство от действителността


Кой спечели албума на Теодосий Спасов Бягство от действителността

3710

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението този път бе ЛИЧНО от нашия приятел Теодосий Спасов, който отдавна - и съвсем заслужено, спечели призванието за "кавалджия на планетата".

Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с ОРИГИНАЛНО ЛУКСОЗНО издание от последния албум на виртуозния музикант - "Бягство от действителността".

Имената на късметлиите бяха  изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича първият самостоятелен албум на Теодосий Спасов?

Вярното е: "Дългият път".

Честито на Янко Апостолов и Анастасия Енчева.

"Бягство от действителността" е  първият албум на проекта "Хемус Колектив". Дискът включва осем пиеси, авторски композиции, написани от членовете на групата специално за проекта и записани за първи път в България.

"Идеята за създаването на проекта "Хемус Колектив" е да се съберат музиканти с балкански произход, отдавна реализирали се като имена извън родината си. Боян е със смесена кръв – босненска и сръбска, учил е в Париж и живее там. Мартин е от Скопие, но живее в Кьолн, а Костас е роден в Килкис (Кукуш), завършил е в Калифорния и сега живее в Гърция. Техните музикални умения да бъдат универсални, свободно и с вкус да сместват стилове от световната музикална култура", споделя Спасов. "Важен детайл в този случай е, че музикантите обичат и свирят както джазова музика, така и балканска музика. Това дава културна уникалност на проекта и провокира следващите поколения млади музиканти да следват този път на световна музикална интеграция, запазвайки оригиналната гледна точка на своя произход. Заглавието на албума е "Бягство от действителността", защото музиката и въобще изкуството са бягство от реалността и когато ние, хората, сме по-духовни, като че ли по-лесно възприемаме грубостта на всекидневието. Стремежът ни е да покажем как ние, музикантите от различни националности, чрез средствата на музиката, загърбваме скуката на посредствеността и грубите взаимоотношения, търсейки по-витално и идеално човешко общуване", обобщава виртуозът.

Необятната муза на Теодосий, винаги търсеща оригинални идеи, събира музиканти от различни жанрове.

Сред последните изяви на Спасов в България бе участието му откриването на 30-ото юбийлейно издание на Празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол съвместно с Камерния ансамбъл на софийските солисти и хор Космическите гласове и концертът в амфитеатъра "Арена" в Свети Влас заедно с Виктор Чучков и оркестър Небесни струни.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички