Живеем в Моно свят. Остава, имаме нужда от вас!


Живеем в Моно свят. Остава, имаме нужда от вас!

7026

Опитай. Повярвай, че ние можем да бъдем много добре!
Почакай ме малко. Живеем в "Моно" свят. Остава, имаме нужда от вас!

https://www.youtube.com/watch?v=tmtDIZiPbr4&list=PL16DAF0600CD2CA48&index=9

Не ни трябват моноспектакли като в новинарски блок. А  емоции, които да бъдат споделени. Човек, с когото да бъдеш едно, макар несъвършено и простосмъртно. Любов!

Вчера, 4 септември 2014, инди рокаджиите Остава навършиха 22 години!

Голямото събитие изтанцувахме, изпихме и изпяхме в "Маймунарника" с много усмихнати лица, отворени за любов сърца и мисли, препускащи в спомени назад и в бъдещи мечти.

Концертът започна с разпръскващи се дъждовни капки по телата ни. Като влажни падащи звезди, които сбъднаха желанието ни да изживеем магията с надслов Остава. Контейнерите пред клуба складираха ненужните отпадъчни мисли, за да започнем начисто поне за 2 часа.

Извънземен спектакъл в преследване на любовта! Десетки малки дечица подскачаха с мъничките си размери по земята или съзерцаваха втрещено сцената от раменете на бащите си. Феновете, изрисували по лицата си най-лъчезарните усмивки, танцуваха в хармония с музиката. Очи, изпълнени с наслада и разперени към небето ръце. Прожекторите разпръскваха бяло-сини светлини и въздействието бе като в бурно море, където, ако не се държиш здраво за музиката, ще се изгубиш в мрака на дълбините. Бе хипнотизиращо!

Меланхолия, обвита в нежни есенни нюанси + шоколадови стърготини искрена любов, по детски чиста и непочернена. Музикантите подариха частица вдъхновение на всеки, посветил времето си на техния концерт.

"Ще те разбирам всеки момент. Ще се усмихвам с теб. Отлитам бързо към теб. Земята няма нищо общо с мен".  Остава винаги са някъде около теб!Точно когато се чудиш накъде да поемеш, те пробиват мъглата пред теб с мощни акорди. Лиричните текстове събличат дрехите ти, раздират кожата ти, за да освободят душата ти, която копнее да разпери крила и да се разтвори в необятния прелестен свят. Музиката им ухае на лилави минзухари, пречиства ума от злободневното сиво и чертае пред теб път, покрит със светлини.

Всеки път се усмихвам, когато ги видя на сцена! И си мисля – небето е близо там-та-ра-рам-там! Зная, че това е любовта!

След няколко парчета на сцената се появи Димо от P.I.F и със скромната си физика запя "Мъничко човече". Мъничко обречен, търся пътя верен. Дървено човече търси пътя вечен мъничко. Денят е цветна снимка за моето дете. Нощта е толкоз мила и шляе се с мен. В изгубени следи и смисъл за декора. Пред който двама с теб уж докосваме бога…

Хора, емоцията от подобен омагьосващ с нежност и емоция концерт не се забравя. Това е събитието, което ще ни топли в предстоящите есенни виелици и мразовити зимни вечери. Огънят, който ще гори в телата ни и ще захранва с хармонии душата. Музиката е  вълшебство, страст. А Остава знаят най-добре как се създава свят, обрисуван с истински живот.

Сред специалните гости на събитието бяха и Вики от Мастило, младата певица Raja, както и Михаил Шишков (клавири), Димитър Семов (перкусии), а  като съпорт се изявиха младите артисти от новосформирания инди лейбъл Homeovoxmusic. А Мила Робърт, Bears And Hunters, Hayes&Y представиха за първи път на голяма сцена авторските си парчета.

Концертът бе велик!

Със започването на:

Губя си времето в мисли. Имам ли нужда от тях? Екранът блести в мен . Разказва за всеки от нас. Гледам объркан пред теб. Объркан е целия свят. Сладки пороци пред мен. По-сладки от шоколад! Дали ще се слееш със мен? Дали ще се скрием в нощта?  Сладък е всеки момент, по-сладък от ШО-КО-ЛА-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-Д!

Към сцената полетя дантелен червен сутиен, последван от друг - памучен бял, и трети сатенен бял! Бях достатъчно близо, за да проследя параболата, с която кацнаха на сцената. И изненадата на Свилен бе голяма. Това е предимството да си рок музикант, сваляш дрехи с глас и акорди.

Преживяното със Свилен Ноев & Ко космическо пътешествие бе съвършено романтична прелюдия към есенните цветове, които скоро ще обагрят всекидневието. С Остава всеки момент е по-сладък от шоколад! И да, ще се слеем всички заедно в нощта. Под звездите и  дъжда, в чистота на снега, сред клоните на цъфтящите дървета и със заровени в горещия пясък крака.

Аз ОСТАВАм с вас!

Снимка: Глория Иванова
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички