Grave Digger за втори път в България! Return Оf Тhe Reaper


Grave Digger за втори път в България! Return Оf Тhe Reaper

4103

Германската банда Grave Digger (Грейв Дигър)  ще гостува за втори път в България.

Концертът на хеви метъл ветераните ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 от 20.00 ч. на 21 септември.

Втората изява на групата у нас е част от турнето, представящо новия албум на Chris Boltendahl и компания "Return Of The Reaper", и е по повод 13-ия рожден ден на най-популярния български рок/метъл сайт WeRock.bg.

През 80-те години на миналия век хеви метъл сцената в Германия се преобразува. Освен локалните банди и двете водещи групи – Scorpions и Accept, стилът в страната не може да предложи много, но малко по-късно -  като феникс, издигащ се от пепелта, се ражда  Втората вълна на германския хеви метъл . Тя е свързана с появата на много формации, чиито имена доминират и до днес: Helloween, Kreator и, разбира се, Grave Digger.

Младата тогава банда от Гладбек започва кариерата си през ноември 1980. По същото  време рурската област е известна като централната гореща точка на хеви метъла.  Grave Digger минава в редиците на класиците още с първия си албум. "Heavy Metal Breakdown" се превръща в химн за поколенията и до днес, "Witch Hunter" и "War Games" са други от нейните хитовете от онези години. През 1987 музикантите сменят името си на Digger и се разпадат за няколко години.

Завръщането им е през 1991. През 1993 издават буреносния албум "The Reaper", последван от класическите творби "Heart Оf Darkness" и средновековната трилогия "Tunes Оf War", "Knights Оf  Тhe Cross" и "Excalibur". В края на 2000 Uwe Lulis напуска и е заменен от Manni Schmidt (екс-Rage). С "The Grave Digger" (2001) бандата показва най-тъмната си страна. Вдъхновението идва от класическите хард рок албуми на 70-те. През 2005 Grave Digger празнуват своята 25-годишнина с високооценения концерт в Сао Пауло "25 Тo Live". През 2009  Schmidt напуска и на негово място идва Axel "Ironfinger" Ritt.

С Axel групата се връща към своите корени. Издава "The Clans Will Rise Again" (2010) -  продължение на вдъхновения от историята на Шотландия проект "Tunes Оf War", с което се поставя началото на 2-годишно турне. То включва и чудесния концерт за 30-ата  годишнина на формацията, ознаменувана с  DVD-то "The Clans Are Still Marching". Концептуалният  албум "Clash Оf Тhe Gods" излиза през 2012.

След продължително турне из целия свят музикантите започват работа по нов диск през 2013. Материалът се описва като тежък и свеж,  демонстриращ точно това, с което е популярна групата.  Заглавието на проекта, записан в Principal Studios от Chris Boltendahl, Axel Ritt и Jorg Umbreit, е "Return Оf Тhe Reaper". Песни като "Bright Funeral", "Wargod", "Tattoed Rider"и "Season Оf Тhe Witch" демонстрират какви невероятни музиканти са Grave Digger и за пореден път доказват защо групарите продължават да са на върха след 34 години.

Определеният за нова класика диск "Return Of The Reaper" излезе през юли и получи най-високи оценки във всички европейски страни. Той е динамичен, мощен, семпъл и уникален 100% хеви метъл проект, защитаващ запазената марка на групата.

Билети за концерта на Grave Digger у нас на цена от 35 лева са в продажба на http://bgtsc.eu/grave-digger/ и мрежата на Eventim в цялата страна. Местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на "Пикадили", Germanos, Technopoilis, OMV, Office 1 Superstore, "Техномаркет", ESPO Груп, Usit Colours, Outlet Alex, "На тъмно", Metal Heaven, "Фотосинтезис", каса 3 на НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината, както и онлайн на www.eventim.bg

При налични пропуски в деня на концерта и на входа цената ще е 40 лева. BGTSC препоръчва навременното закупуване на билети и спазването на правилата на клуба с цел избягването на недоразумения в деня на концерта.

Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe

За повече информация и въпроси: events@bgtsc.eu

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички