Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Пазарджик домакин на най-новия музикален фестивал PLUS Festival


Пазарджик домакин на най-новия музикален фестивал PLUS Festival

4669

Първото издание на музикалния PLUS Festival  стартира амбициозно в Пазарджик.

Събитието, което с наситената си програма дава заявка за сериозен форум, ще се състои от 12 до 14 септември.  

Градът ще посрещне близо 80  български и чуждестранни изпълнители. Организаторите са се постарали да представят на публиката впечатляваща програма от три стила в три поредни дни, при това напълно безплатно.

Самият фест ще се проведе на две места в Пазарджик - дневните дейности се разполагат на площад "Константин Величков", известен още като "Тортата", а мощните вечерни концерти ще осветят емблематичния за града парк остров "Свобода". На дневните сцени ще се изявяват местни изпълнители, танцови групи ще споделят опит в уъркшопи, готвачи ще навиват ръкави за приготвянето на вкусни манджи, а всички останали спокойно ще релаксират в построената специално за фестивала лаундж зона.  Занимавките за свободното време са безброй - от специални места, в които феновете да се превърнат в звезди на фестивала, през забавните настолни игри, книги на разположение, та до любимите джаги, федербали, фризбита и... водни пистолети.

В късния следобед на 12 септември от "Тортата" към "Острова", където започва първият от трите вечерни концерта, ще потегли музикално шествие. Точно в 17.00 часа от "Тортата" ще замарширува цялото кралство войнство от български и чуждестранни изпълнители под миксовете на родните диджеи Silver и DJane Koki. От 19.00 часа забиват Лазар Вълчев и неговите хора, Апо и Невена, Ашли Дейвид от Великобритания и Радо Буза от Молдова, а след тях хедлайнърите - Графа и Михаела Филева.

В събота, 13 септември, събитието започва за най-ранобудните още в 11.00 часа. Дневната програма ще продължи с изпълненията на местни таланти и кулинарното шоу на Лео Бианки, а вечерта сцената на "Острова" ще бъде посветена на рок музиката. На втория концерт от 19.00 часа излизат Ritam-sex-i-ja от Сърбия, Емил Петров, Стефан Стоилов и Игор Митрович от Македония, а към 21.00 часа в светлината на прожекторите ще бъдат обичаните Дичо и Поли Генова.

За неделя, 14 септември, имената си в програмата на "Плюс Фестивал" записват Киара Папалия от Италия, JJ, Паник Стейшън и Лили Пенчева. Тонколоните ще останат в бойна готовност за  Дивна, Прея и Били Хлапето, който неотдавна издаде дебютния си албум "В реда на нещата". Изпълнителите първи ще зададат тон с обилно количество хип-хоп, фънк, реге и соул. След тях градусите ще вдигне лошото момче на българския рап -  100 Кила с олдскуул хип-хоп.

А защо точно "Плюс Фестивал"? Водещите Лазар Вълчев и Александър Иванов споделят: "Това е събитие от нов, мултижанров тип, каквото до момента не е правено в нашия град Пазарджик. Ние изключително много се гордеем с културния живот, който кипи тук, но вярваме, че има още с какво да подпомогнем атмосферата с града.  С всички инсталации, които планираме, целим да подканим хората да се почувстват като част от едно цяло – да се съберем, да бъдем повече, да ни е по-забавно и по-задружно. Гражданите ще бъдат и главните герои на много от местата – всички атракциони, които им се предлагат напълно безплатно, ще бъдат на тяхно разположение, за да се забавляват – от безплатната арт зона, настолни игри и книги, томболи, награди, флашмобове, та до музикалните концерти (2 дневни и 3 вечерни), на които ще стъпят наистина най-популярните сред младежите изпълнители в България в момента. Както обичаме да казваме – елате повече! Нямаме търпение да се запознаем".

Организаторите обещават още един куп забавни дейности от програмата, които няма да оставят съмнение у никого, че нещо ново и сериозно се случва в града.

Вижте цялата програма тук.

Най-новата информация следете на Фейсбук страницата на фестивала, където ще се разиграват награди всеки ден.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички