Новият албум на U2 Songs Оf Innocence достъпен безплатно онлайн


Новият албум на U2 Songs Оf Innocence достъпен безплатно онлайн

4028

Ирландската група U2 пусна новия си албум, наречен "Songs Оf Innocence", внезапно за над 500 милиона потребители в 119 държави на интернет магазина iTunes на компанията Apple на 9 септември.  

С това рокаджиите осъществиха най-мащабното издаване на звукозапис в историята на музиката, като се включиха в презентацията на новите продукти на американския технологичен гигант в Купертино, Калифорния - два нови iPhone-a, смартчасовник и мобилна разплащателна система, поясняват световните агенции.

Както MySound.bg вече огласи, 13-ият студиен диск на знаменитата банда бе очакван в края на годината. На 2 февруари 2014 за дигитален даунлоуд бе предоставена песента "Invisible" - с анонс, че това е първата готова песен от новия проект, но не и официален пилотен сингъл от него.

Боно и Ко. изпълниха новия си сингъл "The Miracle (Оf Joey Ramone)" преди генералният директор на Apple Тим Кук да обяви, че "Songs Оf Innocence" е достъпен безплатно за стотиците милиони потребители на iTunes.

Заради безплатното предоставяне на новите парчета на култовата банда в интернет,  дискът няма да бъде разглеждан от "Нилсен Саунд Скан", чието задължение е да следят официалните продажби на музикални продукти, без тези, които се предлагат безплатно.

Същевременно от звукозаписната компания Interscope Records известиха, че албумът ще бъде пуснат в масова продажба на 14 октомври. Новият проект на ирландските рокаджии също така ще може да влезе в чартовете на Billboard едва след октомврийското му издаване.

"Songs Оf Innocence" ще пропусне периода за разглеждане за наградите "Грами", който продължава от 1 октомври 2013 до 30 септември 2014, но е валиден само за "комерсиално издадени" дискове.

Същото се случи през юли миналата година с албума "Magna Carta Holy Grail" на американския рапър Jay-Z, който го пусна безплатно за собствениците на телефони Samsung. Малко по-късно и неговата съпруга Бионсе изненадващо предостави онлайн новия си проект, от който се продадоха почти 830 000 копия за по-малко от три дни, припомнят световните масмедии.

Коментарите за "Songs Оf Innocence" - първи проект на бандата след "No Line On The Horizon", са, че начинът, по който бе направена премиерата му оставя усещането за силен комерсиализъм и потвърждение на правилото, че в наши дни албумите са се превърнали просто в промоция на предстоящо турне. За U2 то започва догодина, отбелязва Reuters.

За музикалните достойнства на новите парчета отзивите - меко казано, също не са блестящи. Общото мнение, че от ирландците се е очаквало повече, да са по-смели и в мелодиите, и в текстовете. Тук-там има някои забележителни моменти, но като цяло остава впечатлението, че "искаме да чуем нещо по-директно - лично и политически - обаче всичко е доста по-сдържано и групата сякаш не търси нещо ново и не крачи напред, а залага на добре улегналата почва на старата слава", коментира Guardian.

Прогнозите на MySound.bg са, че, въпреки спорните коменатари и оценки, "Songs Оf Innocence" ще е - най-малкото, в номинациите за следващите отличия "Грами" (Grammy).  

U2!... знаете как e...!

Да кихнат, и от небето падат златни грамофончета.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички