Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Всичко коз от The Serial Killers в Mixtape 5


Всичко коз от The Serial Killers в Mixtape 5

4559

Здравейте, прЕатели, отново сме заедно.

Конкретната причина e вчерашният дългоочакван лайв на B-Real, Xzibit, Julio G и Demrick, иначе казано – проекта The Serial Killers, след който все още поклащаме главите си в ритъм. И въпреки махмурлука на работното място, започваме!

Както организаторите бяха обявили, партито бе умело подгрято от наши артисти. На сцената (макар и за кратко) се изредиха Chibook, Jahmmi Youth, Bobo и Atila. Тяхното участие си беше на ниво и защити избора именно те да вдигнат адреналина преди колосите X 2 da Z, (a.k.a. Xzibit) и B-Real от култовата рап формация Cypress Hill in the f**n building, baby! (А – и Demrick, за който до този момент не знаехме почти нищо, но който се справи учудващо добре с микрофона. Което никак не е малко в сянката на двете хип-хоп годзили,  не мислите ли?)

Влизаме в клуб Mixtape 5, завладяни от кратък flashback. На сцената са трима  рапъри, зад тях – диджей:  стандартна картина. Само дето тези рапъри не са кои да са, а световноизвестните американски  суперзвезди. И то не случайно известни, т. е. – натрупали популярност в годините, когато рапът си беше рап... Още влизайки, се хвърлихме в спомени за дните, когато такова събитие си беше направо луда рядкост. А сега?... Поразглезили сме се малко, или пък самият нощен/музикален живот в София се е разбудил? Дано да е второто...

Та, кефим си се ние на west coast гангста рап и нямаме проблеми докато скачаме в тълпата екзалтирани, дръпваме си от въртящите се наоколо благинки, крещим, припяваме и рапираме, удряйки си по някое рамо в периодично заформящото се пого. Ама си пазим бирите. Да не ги разлеем... Нормално, на горещ концерт сме.

Накратко, в този момент се чувствахме точно като в клип от гангста рап песен от 2003-2004, златните години на  G-funk-а и гангста рапа от Западния бряг. California, baby! Представете си го и вие, за да нямате проблеми в тая тарапана…

Естествено, чухме абсолютните класики и на двете рап светила – X (https://www.youtube.com/watch?v=H91kWpUNiwU) на Xzibit, както и "Dr. Greenthumb" (https://www.youtube.com/watch?v=lj9FVlEtknU) на Cypress Hill, плюс нови и супернадъхващи проекти на групата The Serial Killers. За пропусналите – ходете повече на живи участия, концерти, кино, театър и прочие, за да не продължавате да бъдете вечно пропускащи. Мда. А пък и малко е да се каже, че целият албум на The Serial Killers си струва, не само пробивният пилотен сингъл "First 48" !

Толкова от нас...

В резюме ще добавим само, че Xzibit, B Real и пичагата Demrick сцепиха сцената, подпалиха микрофоните, заляха ни с хип-хоп и рими, умело лавирайки между старите истински класики и новия по- "натупан" blink-blink рап примерно. А и нямаше как да бъде другояче, знаете си го B-Real... Дрехите ми още намирисват на билки (и залят алкохол, естествено).

Stay true и слушайте повече West Coast Gangsta Rap, прЕатели, защото всеки знае, че той  извисява духовно. ‘aight?

Peace out!

Снимка: Десислава Мирчева

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички