Иновативен джаз от Open Source Trio


Иновативен джаз от Open Source Trio

4685

Една от сензациите на световната джаз сцена тази година е международното Open Source Trio, което се състои от млади музиканти от България, Германия и холандския остров Кюрасао.

Те ще изнесат концерт в столичния клуб Студио 5 от 22.00 ч. на 18 септември (четвъртък).

Изявата е част от европейското турне на бандата, чието видео "Mirage", беше отличено като видео на деня във водещия меломански сайт allaboutjazz.com ("Всичко за джаза") през декември 2013. Едноименият албум на формацията, издаден в началото на тази година, бе посрещнат с възторжени ревюта в джаз средите.

Бандата е основана в Ротердам и в състав: Рейлемон Янга (бас), Юри Шеве (барабани) и Момчил Атанасов (пиано), популярен у нас и от участието си в проекта Classic In The Jazz.

Музикантите вече живеят и свирят в различни държави, което обаче не им пречи да се събират често за творчески сесии, последната от тях осъществена в България, където триото представя композиции и записи от новия си албум.

Музикантите в Open Source Trio са с различно музикално минало, но се срещат на неутралната територия на импровизацията, а композициите на триото са повлияни от стилове като джаз, фолкор, поп, рок, латино, класическа и електронна музика.

Пианистът Момчил Атанасов, който е отраснал сред просторите на българските планини, черпи своето вдъхновение от природата и контраста ѝ с модерното общество. Басистът Рей Янга добавя емоционални линии без да пропуска груува и винаги добавя лек карибски привкус, а немският барабанист Юри Шеве, който е отраснал под влиянието на рок музиката, знае как да подчертае скритото съобщение на произведението и да му вдъхне характер - неговите изпълнения могат да бъдат от ясни ритми до сложни текстури.

Организатори на концерта са Студио 5 и Vulsima, а билетите са ограничени и могат да бъдат закупени онлайн в мрежите на Eventyard и Ticket Logic Bulgaria.

Повече информация за Open Source Trio може да откриете на официалния  сайт на бандата: opensourcetrio.com

Видео на "Mirage": 

http://youtu.be/T-q63Rr1VYI

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички