Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Jazz FM празнува 13 години с концерт на живо в студиото


Jazz FM празнува 13 години с концерт на живо в студиото

3873

13-ят рожден ден на Jazz FM на 17 септември ще постави в основата си любимата джаз, блус, соул и фънк музика, както и Деня на София – градът, в който от 2001 насам радиото излъчва ефирно на 104 MHz.

За да направят слушателите част от един различен концерт – на живо в студиото на Jazz FM, специални гости на Светослав Николов в предаването "Джаз ден" ще бъдат музикантите Михаил Йосифов (тромпет), Вили Стоянов (тромбон), Шибил Бенев (китара) и Милица Гладнишка (вокал). Те ще поздравят с музика Jazz FM и неговите слушатели в 10.30 ч., ще разкажат за бъдещите си проекти и ще обобщят изминалия сезон.

В 9.30 ч., за това какво е да пееш джаз и да работиш с джаз музика ще разкаже водещата в радиото Мирослава Кацарова. Всяка седмица в ефира на Jazz FM тя представя предаванията за латино музика Desafinado и за вокален джаз Singin’ & Swingin’.
 Първи гост в "Джаз ден" ще бъде председателят на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева. В разговора с нея за това как заедно създаваме един по-красив и щастлив град водещият Светослав Николов ще обедини двата празника – Деня на София и рождения ден на Jazz FM.

Добре ли е да бъдеш джаз музикант във времената, в които живеем? Какво може да се направи, за да привлечем повече почитатели към магията на джаза? Как джаз музикантите да комуникират по-лесно със своята публика? В "Следобедни импровизации" от 14.00 ч. Таня Иванова разказва какво мисли по тези въпроси един от най-ерудираните джаз музиканти в света – саксофонистът Джошуа Редман.

Мирослава Кацарова ще се спре в Singin’ & Swingin’ от 21.00 ч. на класиците на джаза и младите продължители на това изкуство днес.

В празничното издание на All-Time Jazz Masters от 22.00 ч. Емил Войников ще ни предложи фрагменти от статията си "Гласът на Америка", посветена на легендарния радиоводещ и ценител на джаза Уилъс Коновър, и ще разкаже хумористични истории.

Програмата на Jazz FM през целия ден ще е наситена с любими песни от джаз, соул, блус и фънк музиката, чието изящество създава сплотената и предана аудитория на радиото. В ефир ще се разкрият и емоциите, които свързват слушателите с Jazz FM така, както те ги споделят на електронния адрес studio@jazzfm.bg, във Фейсбук и Туитър профилите на радиото: jazzfmbg. Слушателите ще научат и пълни подробности за празничните и културните събития за Деня на София. В 10.00 ч. екипът на Джаз FM, заедно с колегите от другите радиостанции от bTV Radio GroupbTV Radio, N-Joy, Z-Rock, Melody и Classic FM, както и с гостите на празника, ще разрежат специално изработената за празника торта и ще пожелаят на радиото успешна и добра 14-та година!

Jazz FM излъчва ефирно на 104 MHz в София, онлайн на jazzfm.bg, както и в мрежите на кабелни оператори.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички