Енергийно ефективна музикална култура


Енергийно ефективна музикална култура

4260

EE MUSIC – "Енергийно ефективна музикална култура”, най-големият проект в областта на енергийната ефективност и устойчивата околна среда в историята на европейската музикална индустрия, ще бъде представен в България на 26 септември.

Проявата е в рамките на седмото издание на SeeMe. Както MySound.bg вече огласи, конференцията ще се състои в София между 25 и 27 септември.  

Целта на EE MUSIC e да вдъхнови лидерите в музикалната индустрия, като им разкрие идеята, че преминаването към интелигентна енергия означава спестяване на ресурси и средства, без това да лишава феновете от качествено забавление. След като беше представена успешно в държави като Франция, Германия и Великобритания, EE MUSIC идва в Централна и Източна Европа, за да подкрепи обещаващия потенциал на регионалния пазар.

EE MUSIC има амбицията да изгради локална мрежа от обществени лидери, които с подкрепата на международни експерти в сферите на енергията и музиката, да започнат промяна в нагласите към енергийната ефективност. Това ще помогне на музикалните събития да намалят използваната от тях енергия и вредното влияние върху природата.

Стартът на EE MUSIC за Централна и Източна Европа ще се състои на 26 септември. Събитието ще събере на едно място известни представители на различни сфери – музикална, развлекателна, енергийна, медийна, които да обсъдят позитивни примери и практични решения, насочвайки обществото към по-екологично и енергийно ефективно бъдеще.

EE MUSIC цели да създаде диалог между лидерите в музикалната индустрия, за да отговори на въпроса как се създава ефективна и енергосъобразна музикална култура в Европа. Обученията и семинарите на EE MUSIC ще предадат умения за енергийно управление на организатори на събития и фестивали, продуценти, енергийни консултанти и собственици на клубове. Уеб порталът на EE MUSIC (ee-music.eu) осигурява информация за успешни международни практики и конкретни предложения за ефективно намаляване на вредните емисии. Също така на сайта се предлага и безплатен достъп до EE MUSIC IG Tools – специален въглероден калкулатор, ориентиран към музикалния бизнес, който помага на собствениците на клубове и организатори на събития да проследят своя въглероден отпечатък.

Проектът е координиран от WIP Renewable Energies (D) и съфинансиран от програма "Интелигентна енергия – Европа". Консорциумът на проекта обединява иновативни инициативи като Julie’s Bicycle (UK) и Green Music Initiative (D), енергийни консултанти и агенции, Elevate Festival (AT), както и комуникационни агенции, включително United Partners от София (BG). Идеята е да се  изградят устойчиви структури за енергийно управление и енергийна ефективност в музикалния сектор.

Официалното откриване на EE MUSIC за Централна и Източна Европа е организирано съвместно с:

Якоб Билабел | Green Music Initiative | EE MUSIC project partner | Берлин, Германия (на снимката)
Марта Бисман | WIP Renewable Energies | EE MUSIC coordinator | Мюнхен, Германия
Бернард Щайрер | Elevate Festival for contemporary music, arts and political discourse | Грац, Австрия
Нина Хилекум, Thema 1, Germany

Повече информация за EE MUSIC:
http://www.ee-music.eu/
https://www.facebook.com/eemusic.eu
https://www.flickr.com/photos/eemusiceu/  

Повече информация за SeeMe: www.seeme-sofia.com

За EE MUSIC:
EE MUSIC – "Енергийно ефективна музикална култура" е най-големият проект в областта на енергийната ефективност и устойчивата околна среда в историята на европейската музикална индустрия със събития в 27 страни. Иновативни инициативи от музикалната индустрия като Julie’s Bicycle от Великобритания, Green Music Initiative от Германия и Elevate Festival от Австрия се събират заедно с професионални енергийни агенции и комуникационни специалисти, за да изградят устойчиви структури за енергийно управление и енергийна ефективност в музикалния сектор. EE MUSIC има амбицията да улесни дискусията на най-високо ниво в индустрията с една цел – ефективна и устойчива енергийна култура за музикалните събития в цяла Европа.

Повече информация може да откриете на:

http://www.ee-music.eu/

За SeeMe:
След старта си през май 2006 South-East European Music Event (SeeMe) се превърна в основно събитие в региона, както за професионалисти от индустрията, така и за музикални фенове. Отчасти фестивал, отчасти конференция, отчасти място за срещи и контакти, (SeeMe) South-East European Music Event събира на едно място музикални и бизнес лидери, които са винаги стъпка напред в непрестанно променящия се музикален пазар. Форумът дава възможност на изгряващи таланти да предоставят своята музика и проекти в рамките на клубната парти програма. За последните 5 години събра на едно място повече от 2000 специалисти, които посетиха конференцията, фестивала, наградите и други SeeMe събития. Повече от 150 световнопризнати говорители в над 120 сесии и панелни дискусии обмениха знания, ноу-хау и визия за бъдещето на музикалния бизнес, продуцентството, продажбите, правата, и много други горещи теми свързани с музикалния свят.

Повече информация може да откриете на:

http://www.seeme-sofia.com/

Изключителна отговорност за съдържанието на тази публикация носят нейните автори. Тя не отразява непременно мнението на Европейския съюз.

Нито EASME, нито Европейската комисия са отговорни за каквато и да е употреба на информацията, съдържаща се в нея.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички