Японската свещена книга Коджики според нотите на Kitaro


Японската свещена книга Коджики според нотите на Kitaro

5278

…В началото небето и земята са едно. Небето е грамада от гневни черни облаци и морето не е нищо повече от кипящо тъмно тресавище. Животът, какъвто ние го знаем, още не съществува. Един ден облаците се завихрят и нарастват, изтрещява гръмотевица и започва да вали пороен дъжд. Вали ден и нощ, седмици и месеци като че ли винаги е било така. Най-накрая, когато дъждът утихва, небето и земята са разделени. Боговете започват да се появяват от водата и калта, както младите стръкчета трева поникват от земята. Това е началото на света…
 
Ето така започва "Коджики", свещената книга на японците, която е и тяхната първа книга въобще, написана през 712 г. след Христа и посветена на "делата от древността" – митове, легенди и история тук са вплетени в едно.

Японският музикант Kitaro е силно вдъхновен от тази книга и заедно с оркестъра Sky-Walker "Kojiki", който ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР, в събота, 20 септември, след новините в 21.00 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички