Музикален фестивал за Световния ден на мира


Музикален фестивал за Световния ден на мира

4276

Международен "Фестивал на мира" на тема "Да защитим нашето право на мир" ще се проведе в софийското село Долни Лозен навръх Световния ден на мира - 21 септември, неделя.

Събитието е организирано от г-н Юджи Мията, посланик на добра воля на ООН, заедно с певицата Румяна Коцева и е насочено към децата и младежите, които имат право да се развиват и творят в мир и добро съжителство.

В концерта ще участват Биг Бенд Благоевград, Румяна Коцева (на снимката) и учениците от нейния клас по поп и джаз пеене с "Българските евъргрийни от 80-те", дамската група Дивайн и балет Веда Джуниър. Освен това ще бъдат представени танци от Индонезия и Палестина, както и японска чайна церемония. Посетителите ще могат да опитат безплатно храни и специалитети от Индия, Мароко, Испания и България. Ще могат да се научат да правят японски оригами, да участват в построяването на "стена на мира" и така да отправят своето послание за мир по света.
       
Проявата е предшествана от "Международна седмица на мира" с групи студенти от Япония, Южна Корея, Индонезия, Палестина и България, които участваха в семинари и дискусии по темата.
       
На фестивала ще присъстват посланиците на Индонезия, Египет и Палестина, представители на Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Министерството на образованието, кметът на община Лозен, представители на студентски и младежки организации, ученици от Лозен и още четири софийски училища.
       
Събитието ще се поведе в центъра на Българския Червен кръст в Долни Лозен между 11.00 и 16.00 ч.

Транспорт: автобуси № 5 и № 7. За повече информация:
Yuji Earthman

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички