Боно за Songs Оf Innocence: Искрено и лично, от първо лице


Боно за Songs Оf Innocence: Искрено и лично, от първо лице

3528

"Искахме да направим личен албум. Да направим разбор на любовниците, приятелствата и отношенията в нашите семейства. "Songs of Innocence" е за първите пътешествия – географски, духовни, сексуални. Да говориш за тях искрено и от първо лице, е тежко, но ние успяхме", казва фронтменът на U2  Боно пред Rolling Stone.

Както MySound.bg вече извести, знаменитата ирландска банда внезапно издаде своя 13-ти студиен албум "Songs of Innocence", предоставяйки го безплатно за над 500 милиона потребители в 119 държави на интернет магазина iTunes на компанията Apple на 9 септември.

С това рокаджиите осъществиха най-мащабното издаване на звукозапис в историята на музиката, като се включиха в презентацията на новите продукти на американския технологичен гигант в Купертино, Калифорния - два нови iPhone-a, смартчасовник и мобилна разплащателна система.

"Част от ДНК-то на групата винаги е било в желанието музиката ни да стига до максимален брой хора", обясни певецът.

Боно и Ко. изпълниха "The Miracle (Оf Joey Ramone)" (обложката на сингъла на снимката) преди генералният директор на Apple Тим Кук да обяви, че "Songs Оf Innocence" е достъпен безплатно за стотиците милиони потребители на iTunes. Парчето е посветено на първия концерт на The Ramones, който U2, все още юноши, посещават в кино в родния си Дъблин.

"Нямахме представа как ще влезем без билет, джобните тогава бяха лукс. Най-добрият ми приятел Гуги обаче имаше пропуск, вмъкна се, а после успя да ни изтегли всички през страничния вход. Цялата конспирация продължи  повече от час, така че изгледахме само половината шоу, но светът за нас спря да се върти. Тази нощ е една от най-великите в живота ни и досега!" - Боно не крие възторга си от великите пънкари, чийто последен оригинален член - барабанистът Томи Рамоун (Tommy Ramone), почина от рак на жлъчката през юли, преселвайки се завинаги при останалите от бандата - Джоуи, Дий Дий Рамоун и Джони Рамоун.

"Songs of Innocence" ще се разпространява ексклузивно в iTunes до 13 октомври. Седващия ден ще бъде издаден на физически носител с обложка от 24 страници. Делукс изданието ще предложи и акустични версии на всички 11 песни, както и два бонус трака.

Изненада има и за ценителите на винила - плочата ще бъде тиражирана с ремикс на "The Crystal Ballroom".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички