Първо издание на София Фюжън Фест предстои през октомври


Първо издание на София Фюжън Фест предстои през октомври

4704

Първото издание на "София Фюжън Фест" се задава на 23 и 24 октомври, но преди това ценителите на витаминозния стилов микс могат да го приветстват на пре-феста, който ще се състои в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 месец по-рано - 25 и 26 септември.

Чаушеви трио, хор Кипри, So 5, Тъпани и гайди, Brincandeira и Echoo Balkan Samba ще подгреят феновете за събитието, на което ще има изложение на ръчно изработени музикални инструменти от български автори и музикален базар. На сцената на голямата зала в същото заведение ще излязат 14 популярни родни фюжън банди - по седем на вечер, за да представят многообразие от звуци и възможности.

Участниците в пре-партито:

25 септември, четвъртък:

Чаушеви трио открива фюжън фиестата.

Диана Чаушева ще бъде специален гост на Величка Чаушева-вокал, Вели Чаушев - китара и тамбура и Любомир Ангелов - пиано.

Хор Кипри ще озвучи клуба с акапелни фолкорни изпълнения. Ансамбълът се състои от десет народни певици, които интерпретират с авторски разработки от фолклорното ни творчество, облечени в традиционни за него носии.

Тъпани и гайди ще придадат завършек на тематичната вечер. Групата съчетава традиционния родопски звук на каба гайда с австралийско диджериду и перуански кахон – истински фюжън, миксващ първобитни инструменти от три континента. Всичко това плюс прекрасния глас на Валентина Добрева ще пренесат публиката от девет планини в десета.

26 септември, петък:

Brincandeira/Capoeira са в началото на втората вечер на пре-феста и ще изпълнят батукада (бразилска перкусионна музика) с традиционни бразилски инструменти. Brincandeira са самба карнавал, пресъздаващ атмосферата на Рио де Жанейро. Огнените ритми са придружени от страстни танци: освен че свирят, музикантите танцуват капоейра.

Формацията So5 също залага на бразилските ритми. Нейната музика напомня едновременно за емоциите от запомнящото се Световно по футбол и незабравим и шарен карнавал с участието на фюжън вокали, китара, клавишни, бас и барабани.

Проектът Echoo - Balkan Samba ще представи авторска музика в стиловете боса-нова, етно джаз, фюжън и бийтбокс. Групата акцентира на екзотичното акустично звучене и импровизацията като начин на съчетаване на различни музикални традиции и звуци.

Билетите за пре-феста са ограничени до 200 бр.

10 лв. - еднодневен пропуск/предварителна продажба
15 лв. - еднодневен пропуск на място

20 лв. - двудневен билет/ предварителна продажба
25 лв. - двудневен билет на място (25. септември)

Fusion (от английски) означава сливане, преливане. Използва се за комбиниране на много различни елементи в едно синхронизирано цяло. В музиката е жанр, в който първоначално се преплитат елементи от джаз, фънк, ар-ен-би и рок. От джаза взаимства акцента върху импровизацията, от фънка - ритмите и груува, а от рока - електрическите инструменти, иноваторския саунд и възможностите, които предлагат. Заради многообразието от нови звуци и свежи идеи, които е породил, стилът се превъща в любим на много съвременни музиканти, открили в него богат материал за вдъхновение и интерпретация.

Събитието във FB:
https://www.facebook.com/events/1462153854026728/?fref=ts

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички