Гигантите AC/DC с нов албум!


Гигантите AC/DC с нов албум!

3983

"Rock Оr Bust" се нарича дългоочакваният нов студиен албум на AC/DC, който излиза в каталога на Columbia Recоrds на 2 декември.

У нас дискът ще бъде издаден в деня на световната премиера от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music,  предварителни поръчки стартират в онлайн магазина www.musicmall.bg на 13 октомври.

Проектът включва 11 нови песни, записани през пролетта тази година в Warehouse Studio във Ванкувър. За "Rock Or Bust" легендарните рокаджии отново работят с продуцента Brendan O’Brien и тонрежисьора Mike Fraser.

Това е първият студиен албум в цялата 41-годишна история на AC/DC, записан без емблематичния китарист и основател на групата – Малкълм Йънг. Както MySound.bg  огласи, бандата излезе с официално съобщение в началото на годината, че 61-годишният китарист временно ще се оттегли от активна музикална дейност. За съжаление, здравословното състояние на музиканта не му позволява да се завърне в групата. В записите участва племенникът на двамата братя Ангъс и Малкълм ЙънгСтиви Йънг, който ще свири на китара и ще акомпанира бандата на турнето.

"Малкълм определено ни липсва. Той винаги е бил добър човек, който се бори до последно. В момента е в болница, но сме сигурни, че няма да се предаде никога. Стискаме палци всичко да бъде наред с него, да е отново жив и здрав. Неговият племенник Стив бе невероятен, но когато записваш, а в главата ти непрекъснато препуска мисълта, че някой от колегите не е добре, е трудно" -  обяснява фронтменът Брайън Джонсън - "Ако вие се намирате в една стая с него и излезете за минута, той вече няма да си спомня как се казвате, при него кратковременната памет е загубена напълно".

Деменция е причината Малкълм Йънг да се оттегли от състава, който сам създаде още като полудете. Музикантът е мачкан от редица здравословни проблеми през последните няколко години. Името му беше свързвано с инсулт, диабет в тежка форма, а сега и загуба на паметта. Именно последната диагноза обаче го принуди да се оттегли тотално от кариерата си, рухвайки в момент, в който предстоят записите по нов албум и последващото го турне.  

"Малкълм би искал да благодари на винаги верните си почитатели по целия свят, които никога не са спирали да ни подкрепят", написаха групарите във Фейсбук.

Динозаврите на рока планират световна обиколка в подкрепа на "Rock Оr Bust" през 2015 година, като мястото на Малкълм ще бъде заето от Стиви.

За всички фенове на групата идва и добрата новина, че още на 27 септември ще имат шанса да чуят сингъла "Play Ball". Песента ще бъде представена в партньорство с Висшата бейзболна лига като част от кампанията за новия сезон по американската телевизия TBS.

Предишният албум на AC/DC - "Black Ice", излезе през 2008. Българските фенове бяха сред виделите чудовищното шоу - част от световното турне на бандата, която  разтресе  стадион "Васил Левски" на 14 май 2010.

AC/DC е основана от братята Малкълм и Ангъс Йънг (вдясно на снимката) в Сидни през 1973 и оттогава е продала над 200 милиона албума.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички