В гората на Фуру с Fish


В гората на Фуру с Fish

3351

Шотландският музикант Fish дълго време носи впечатленията от посещението си във Франция през 2011, където го кани неговият приятел Simon Moston, изследовател на събитията от Първата световна война в района на Сома(Франция) между 1 юли и 18 ноември 1916, – една от най-мащабните и скъпоструващи битки.

Fish прекарва една седмица в местността "Гората на Фуру" (на френски – Bois des Foureaux, която на английски е добила известност като High Wood) и това не е случайно. И двамата му дядовци – William Dick и William Paterson – са участвали именно тук в най-кръвопролитните сражения тогава. По ирония на съдбата и дядото на сегашната му приятелка Simone се е сражавал тук, но от германска страна.    

И така Fish замисля проект, централната тема в който е именно битката при High Wood, но не само това ще открием тук, и ето как започва създаването на албума "A Feast Оf Consequences" през 2012:

"Започнах да си водя записки с отделни текстове и музикални фрази и така се формираха първите кристали от този албум. Продуцентът Calum Malcolum се включи в подготовката и да си призная, изненадах се от това, колко се въодушеви от концепцията и музикалните насоки, които му представих. И двамата виждахме този проект в руслото на Pink Floyd и албумите "Wish You Were Here", "Animals" и "The Wall", които изиграха огромна роля за формирането ни като музиканти. Основният похват при писането на текстовете на отделните песни, който използвах, е вариации на тема "какво би станало, ако" и това се отнася не само до събитията от Първата световна война, но и при представянето на различни сценарии в личен, политически, социален и екологичен аспект. Възможностите, които ми се разкриха при работата със симфоничен оркестър в България (Пловдивската филхармония – б.а.), ми дадоха също така нови идеи за включването  на различен инструментариум и си мисля, че при записването през 2013 успяхме да създадем звукова картина, каквато не бях правил досега.“

Албума "A Feast Оf Consequences", или "Пир на последствията", който може да бъде нареден сред най-доброто от Fish,  ще  бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР, в събота, 27 септември, след новините в 21.00 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички