Милица Гладнишка чете приказки с Росен Плевнелиев


Милица Гладнишка чете приказки с Росен Плевнелиев

3881

Милица Гладнишка – един от разказвачите в най-новия детския спектакъл "Приказки с оркестър", ще се включи в "Чети с мен" в столичната Борисова градина тази неделя, 28 септември.

Инициативата е организирана от Министерство на културата под патронажа на президента на Република България. Милица застава зад още една кауза, която подкрепя четенето и разказването на българско народно творчество и заедно с г-н Росен Плевнелиев ще участва във "верижно" четене, за да сподели откъс от своя любима приказка.

"Аз обожавам българските народни приказки, омагьосва ме суровата, но богата фантазия на нашите предци. Обожавам и българския фолклор. Като посланик на "Приказки с оркестър" много се радвам да се включа и в инициатива като тази", споделя актрисата, която е популярна и като певица.

В момента Милица репетира усърдно за новия проект за деца – "Приказки с оркестър“, който ще бъде представен премиерно в зала "България" от 11.00 ч. на 26 октомври. Спектакълът е създаден за деца от 3 до 11-годишна възраст по сюжета на българската народна приказка "Тримата братя и златната ябълка". В него децата имат възможност да се запознаят с три изкуства – музика, театър и рисуване. На сцената Милица си партнира с актьора Иван Велчев, голям оркестър от класически и фолклорни инструменти, както и художници, които сътворяват приказката чрез картини.

Представлението позволява в по-непринудена, изключително забавна и достъпна форма децата да се запознаят с видовете музикални инструменти и тяхното звучене, да покаже как те променят обикновеното и го правят по-вълнуващо и вълшебно...

Гласът на Бен Тен и Дъсти от "Самолетите" е глас и на музикално-образователния спектакъл. Заедно с Милица, разказвач на приказката "Тримата братя и златната ябълка",  е обичаният от всички деца актьор Иван Велчев. Озвучавал редица анимационни герои, сред които Въртоглав ("Как да си дресираш дракон"), Бъгс Бъни в "Шантави рисунки", странния създател на машина за храна Флинт Локууд ("Облачно с кюфтета"). Велчев е познат още и от представлението "Питър Пан", изпълнявайки ролята на едноименния главен герой в постановката на Столичен куклен театър.

"Приказки с оркестър" не е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване, развиващо въображението.

Билети може да намерите в мрежата на Тicketpro ТУК и в мрежата на Eventim ТУК.

Повече информация за спектакъла може да следите във Facebook на адрес: www.facebook.com/prikazkisorkestar.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички