Доживяхме нов албум от Пинк Флойд


Доживяхме нов албум от Пинк Флойд

4113

Митичните групари от Пинк Флойд - Дейвид Гилмор и Ник Мейсън, ще издадат нов албум с нереализирани досега парчета.

Появата на диска, чието заглавие е "The Endless River",  ще бъде анонсирана с неговата обложка на 10 сгради в по света и на 8-метровата осветителна инсталация в лондонския South Park.

Премиерата на проекта,  продуциран от Дейвид Гилмор, Phil Manzanera, Youth и Andy Jackson , е обявена за 10 ноември.   

"The Endless River" води своето начало от сесиите на "Division Bell" през 1993. Слушахме над 20 часа как тримата свирим и избрахме музиката, върху която искаме да работим в новия си албум. През последната година добавихме нови части, презаписахме други и като цяло се възползвахме от съвременната технология в студиото за проект на Пинк Флойд от 21-ви век. След като Rick си отиде, заедно с възможността да направим това с него, почувствахме, че правилното е тези преработени парчета да бъдат част от  репертоара ни", разкрива китаристът, вокалист, аранжор и изобщо - главен идеен двигател на формацията - Гилмор, след разрива с Роджър Уотърс.  Двамата бяха китара до китара пред публика за последно в Оксфордшир през юли 2010. Както MySound.bg писа, тогава музикантите свириха благотворително в подкрепа на фондацията Hoping за каузата Hope Аnd Optimism For Palestinians In The Next Generation.

Дейвид  уж бе категоричен в края на турнето по презентацията на "Division Bell", че феновете не бива да очакват следващ диск от бандата, а само солови проекти на нейните членове. (Евентуално). Защото МАГИЯТА вече не е същата.  Есенцията на чудовищната обиколка на легендарните британци - шоуто им в лондонската "Ърлс Корт" на 10 октомври 1994 (на снимката), бе документирано в DVD-то "Pulse" (1995) с ремастерирана картина и звук във формат 5.1.  Мегаспектакълът бе заснет от Дейвид Малет, а тримата музиканти бяха подкрепени от Дик Пери (сакс), Джон Керин (клавишни и вокал), Гай Прат (бас и вокал), Тим Ренуик (китара) и атрактивния дръмър Гари Уолис, който изгради уникален комплект барабани пред себе си в цял ръст, някои от които достигна с подскоци.

"The Endless River" е предимно инструментален албум с "четири страни" и една песен -  "Louder Than Words", с нов текст, написан от Polly Samson.

"Проектът е в памет на Рик. Мисля, че този запис е хубав начин да почетем колко много е направил и как музиката му бе в сърцето на нашето звучене. Слушайки отново сесиите, наистина разбирам колко специален беше", не крие Ник Мейсън.

"Донякъде подценихме Рик - публиката, медиите, а и ние самите. За съжаление аз и Роджър (Уотърс) с течение на времето придобихме навика да бъдем хора, които постоянно съдят и отсъждат. От друга страна - особено в света на рока, често се получава така, че клавирите минават на заден план, изместени от китарите. Ролята на Ричард в групата обаче беше огромна. Той беше много толерантен, тих, възпитан и влгъбен човек. Добре, че беше той", не крие  Дейвид.

Концепцията на въздействащата картина на мъж, гребящ по река от облаци върху обложката на албума, е създадена от Ahmed Emad Eldin, 18-годишен дигитален артист от Египет. Работата на Ahmed по-късно е преработена от Stylorouge - награждавана британска дизайнерска агенция. В Лондон картината се появи на 8-метрова светлинна инсталация във формата на куб върху South Bank.

Визуалното оформление на проектите на бандата, до голяма степен дело на покойния вече Storm Thorgerson от Hipgnosis, е толкова легендарно, колкото и музиката на самата група. След смъртта на Storm през 2013,  задачата да намери визия, която продължава неговото наследство, се пада на Aubrey "Po" Powell – оригиналния партньор на Storm в Hipgnosis.

Po казва: "Когато видяхме картината на Ahmed, тя веднага откликна на същността на Пинк Флойд. Енигматична и отворена към интерпретации, обложката пасва толкова добре на "The Endless River".

Трак листът на албума е разположен върху четири страни, за да подсили изживяването за слушателите.

Оставаме в очакване на магията...

Дали ще бъде същата?

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички