Cherry Poppin Daddies: Суинг контрабанда за трети път в София!


Cherry Poppin Daddies: Суинг контрабанда за трети път в София!

3748

Американските суинг ветерани Cherry Poppin Daddies едва ли вече имат с какво да изненадат българската публика.

Нито пък обратното.

На 26 септември в столичния клуб "Треминал 1" беше третото шоу на многолюдната формация у нас, така че тя нямаше какво да доказва. За сметка на това, Стив Пери и компания дойдоха в момент от музикалния ни календар, в който е настъпило есенно затишие - всички събират сили и пари за следващата серия.  

Близо 20-години Cherry Poppin Daddies поддържат едно и също високо ниво и това си личи от изпълненията им на живо. Сетът им е суперпрофесионален, макар и поизгубил от ударния си ритъм, а парчета като "Master & Slave", "Dr.Bones" и "Drunk Daddy" все още са абсолютни класики в жанра и най-доброто предложение за саундтрак за петък вечер.

С поредното си шоу у нас бандата позволи на всички, били на предишните ѝ концерти, да видят нейното развитие през годините. Сега Стив Пери (популярен и като МС Лардж Дринк) има доста по-малко коса, но ролята на суинг ветеран му отива повече от всякога. Cherry Poppin Daddies пък продължават да контрабандират всеки път една музика/култура, която е толкова интересна, именно защото е недотам позната в България.

Суингът тепърва ритмично се примъква у нас - не без упоритостта и таланта на апостолите The Smugglers Colective, а Cherry Poppin Daddies просто дадоха поредния  отличен урок за това как се заформя вихрушка с микс от хард и алтернативен рок, ска, рокабили, джаз, фънк и, разбира се, класически суинг.

Снимки на Ива Иванова - Фреди - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички