EE MUSIC стартира успешно с поредица от събития в България


EE MUSIC стартира успешно с поредица от събития в България

3854

Най-голямата кампания в областта на енергийната ефективност в историята на европейската музикална индустрия - EE MUSIC, стартира успешно с поредица от събития в България.

Както MySound.bg вече огласи, Якоб Билабел – основател на Green Music Initiative и партньор в проекта,  откри кампанията по време на 7-мото издание на Музикалната конференция за Югоизточна ЕвропаSeeMe.

Проектът бе официално презентиран пред музикалния сектор, медии и известни личности на вечерно събитие. Като част от това представяне от екипа на Green Music Initiative беше проведено и обучение за организатори на фестивали.

EE MUSIC е европейска инициатива, чиято цел е да вдъхнови лидерите в музикалната индустрия, като им разкрие идеята, че преминаването към интелигентна енергия означава спестяване на ресурси и средства, без това да лишава феновете от качествено забавление. EE MUSIC ще присъедини и регионални лидери в музикалната индустрия, които, подкрепени от световни експерти, заедно ще инициират промяна в посока намаляване на употребата на енергия и вредното въздействие върху околната среда.

Представянето на EE MUSIC в България събра представители от музикалната и развлекателната сфера, официални гости и медии, и всички заедно започнаха дискусия как могат да вдъхновят обществото - чрез положителни примери и практически решения за по-благоприятно бъдеще на климата и понижаване на въглеродните емисии. На българската публика беше представена и уеб платформата EE MUSIC. Тя предоставя информация за добри международни практики и конкретни препоръки за прилагане на мерки за енергийна ефективност и предлага безплатен достъп до специфичен за сектора калкулатор, който подпомага фестивалите и клубовете при проследяване на тяхното въглеродно въздействие: EE MUSIC IG Tools (http://www.ee-music.eu/ig-tools).

"Имам добро усещане за случилото се в България през последните три години от гледна точка на зелената музика. Последния път, когато присъствах на SeeMe - през 2011, и говорех за зелена музика, хората не бяха сигурни за какво става въпрос. А сега говорих с много професионалисти от музикалната индустрия, които питаха какво точно да направят, за да се присъединят към инициативата EE MUSIC. Така че за три години промяната от това "какво е зелена музика" до "да, нека го направим", е видима в България. Радвам се, че тук има организации, които правят стъпки в тази посока", коментира Якоб Билабел от Green Music Initiative.

След като беше представен успешно в държави като Франция, Германия и България, EE MUSIC през следващите седмици ще стартира в Австрия, Полша и Италия.

Повече информация за EE MUSIC:
http://www.ee-music.eu/
http://www.seeme-sofia.com/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички