Уникалната Юн Сун На и китарният маестро Улф Вакениус пак в София


Уникалната Юн Сун На и китарният маестро Улф Вакениус пак в София

3749

Бляскавият тандем Юн Сун На (Youn Sun Nah) и Улф Вакениус (Ulf Wakenius) отново ще зарадва българските меломани.

След поредица от изяви, последвали издаването на суперуспешния албум "Lento"(Act/"Дюкян Меломан"), харизматичната вокалистка и виртуозният китарист ще представят новата си програма в афиша на фестивала ДжаZZ Плюс в Sofia Live Club от 20.00 ч. на 15 октомври.
 
Всепризна и от критиката, и от  публиката за явление на джаз сцената, корейската изпълнителка току-що завърши турнето си в САЩ, където беше гост на всички престижни фестивали, по-рано през лятото участва в големите европейски форуми като фестивала в Марсиак и "Джаз а Виен", а през октомври ще бъде посрещната освен в София, и в Букурещ, и на скопския ежегоден джаз фестивал.  После турнето ѝ продължава във Франция, Швейцария, Германия, Люксембург и Белгия.       

Родните ценители вече се убедиха в силното сценично присъствие на екзотичната вокалистка и в нейната способност да предаде емоционалното послание на всяка песен по уникален начин, присъщ само за нея. За Юн искреността в музикалното изпълнение е най-важна и се стреми да е непринудено неподправена във всяка своя изява. "Тя е най-важното нещо. Не можеш да се прикриваш, ти си напълно гол на сцената. Трябва да си какъвто си", споделя певицата.

Уникалната музикална химия между нея и виртуозния китарист Улф Вакениус, който дълги години е свирил с джаз легендата Оскар Питърсън, им позволява да се разхождат свободно из богат репертоар и да водят завладяващ и увлекателен музикален диалог: "Когато сме само двамата на сцената, разбирателството е въпрос на взаимно уважение. Той е прекрасен музикант, но в същото време е толкова готин и земен! Той е... нормален. Никога не се прави на звезда, винаги общуваме много искрено. Чувствам се много спокойно на сцената с него, имаме си доверие", обяснява Юн Сун На.

Дуото На-Вакениус завладява още с появата си на сцената и предлага наистина оригинални и въздействащи интерпретации на познати поп парчета като "Enter Sandman" на Металика, "Message In A Bottle" на Полис, "Hurt" на NIN, "Avec le temps" на Лео Фере, както и великолепни авторски композиции.

Билети: предварителна продажба в мрежата на www.ticketplus.bg на цена 30 лева без място и 40 лева със запазено място (места се запазват само в "Дюкян Меломан" на ул. "6-ти септември" 7а или по тел. 02/9885862)
 
Видео - тук: http://youtu.be/v3q6L8ONqCI?list=PLHRFpGSopzp7W3HjlkYDd_-Sk6rZnjjFv

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/534428463368581/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички