БНТ и bTV изпращат Крисия на детската Евровизия в Малта


БНТ и bTV изпращат Крисия на детската Евровизия в Малта

4717

БНТ и bTV изпращат Крисия Тодорова и близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови на детската "Евровизия" в Малта.

Двете телевизии обединяват усилия за българското участие в музикалния конкурс, събиращ най-талантливите деца на Европа. БНТ 1 ще излъчи на живо целия конкурс, който ще се проведе на 15 ноември в столицата Валета.

"В историята на "Евровизия" има и други примери, когато частна и обществена телевизия работят заедно, за да представят страната си по най-добрия начин. Преди всичко ние бяхме мотивирани от огромния талант на тези три деца – Крисия, Хасан и Ибрахим. Цяла България вече ги познава и те напълно заслужават да бъдат на такъв престижен конкурс. Когато чух за първи път песента, си помислих, че я изпълнява много опитен певец. А посланието ѝ е универсално – защото надеждата за един по-добър свят е не само детска мечта – тя принадлежи на всички нас", каза Вяра Анкова, генерален директор на БНТ.

"Крисия безспорно е едно талантливо дете, затова сме много щастливи, че получихме обаждане от колегите от БНТ, които са оценили таланта ѝ. Песента, която подготвиха заедно с Евгени Димитров и екипа на "Седем осми"  – "Планетата на децата", е изключителна. Надяваме се тя да докосне по същия начин не само нас, но и всички българи в чужбина, както и многобройните фенове на конкурса, които на 15 ноември ще дадат своя глас за Крисия и нейното послание" – заяви по този повод г-н Павел Станчев, главен изпълнителен директор на bTV.

"Планетата на децата" е един от най-сложните проекти, по които сме работили, съчетаващ гласовите данни на Крисия, брилянтното изпълнение на Хасан и Ибрахим, невероятното присъствие на Плевенската филхармония и звука на Ку-ку бенд. Мисля, че резултатът е много обещаващ и искрено се надявам песента да впечатли не само българите, но и всички зрители на "Евровизия". Нашите талантливи деца заслужават това", споделя Евгени Димитров – Маестрото.

Като член на Европейския съвет за радио и телевизия (EBU), БНТ е единствената телевизия у нас, която има право да изпрати участник в конкурса. Тази година БНТ отправи своето предложение към талантливата Крисия Тодорова и заедно с bTV и продуцентите от "Седем осми" обединиха усилия в подготовката на нейното участие. Заедно с Крисия за Малта ще пътуват и близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови от Шумен. Тримата малки изпълнители станаха известни с виртуозните си изпълнения в "Шоуто на Слави". 10-годишната Крисия от Разград плени сърцата на българите и с емоционалното изпълнение на националния химн пред повече от 40 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски".

Малките изпълнители ще участват в престижния конкурс с авторска композиция на Крисия, в подготовката и реализацията на която участват Слави Трифонов, Евгени Димитров – Маестрото и Ивайло Вълчев. Песента разказва за мечтата на Крисия Земята да бъде място без глад, страх и война, а всички хора да бъдат превърнати в деца. Хасан и Ибрахим акомпанират на Крисия на два рояла, а цялостното звучене е напълно завършено с невероятното изпълнение на Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов. Клипът на песента вече е готов и качен на официалната страница на конкурса, както и на специално създадената Facebook страница – Krisia at Junior Eurovision 2014. На нея, освен информация за участието на Крисия (на снимката с Криско) и пътя ѝ до финалния концерт в Малта, феновете могат да намерят и официалното видео, което всеки може да споделя в социалните мрежи, като по този начин не просто популяризира българското участие, но и изпрати послание до свои близки и приятели по цял свят.

За "Детската Евровизия" 2014

Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на "Евровизия" е #together – "Заедно", а надпреварата ще има благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организацията WorldVision, която се занимава със защита на детските права по света.

България се завръща след две години отсъствие, и ще участва за четвърти път в паневропейската надпревара за деца. През 2007 в детската "Евровизия" се включиха Бон-бон, година по-късно за първото място се бори Кръстияна Кръстева.

Последното участие на български представител бе през 2011, когато Иван Иванов изпя песента "Супергерой".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички