BabyFace Clan: ексцентрично парче Romantica в Mixtape 5


BabyFace Clan: ексцентрично парче Romantica в Mixtape 5

4636

Концертът на BabyFace Clan в клуб Mixtape 5 оная вечер си беше новина отпреди това поради две причини.

Първата е, че бандата не свири толкова често, а втората е, че този път Насо Русков и компания се бяха заканили да изсвирят целия албум "Romantica", което само по себе си е събитие.

През 2001 миксът от алтернативен/брит звук в съчетание с ексцентричната същност на вокалиста Насо Русков бяха сериозен свеж в полъх в българската музика със заявка за това преди и след тях да няма такава група.

13 години по-късно в Mixtape 5 бандата свири така, както албума го заслужава. Всичко най-добро от BabyFace беше налице, а сетът подчерта най-важното - че пробивът от 2001 е дал резултат, който в наши дни вече е легендарен за българската сцена. В категорията на Babyface Clan вече няма никой, освен тях, а те все още правят, каквото си искат.

Истината е, че музикалният път на Клана отне много време, но всичко това си заслужаваше по целия път. Старите парчета на групата, както и по-новите, носят едно и също послание – един е Насо Русков и BabyFace е неговият Клан.

Бандата свири толкова концептуална музика, че като цяло няма никакъв шанс за голяма аудитория в България. През всичките тези години това си остана група за ценители, които надушват отдалеч авторския алтернативен звук. Група като BabyFace би направила разликата в България при по-добри времена, които чакаме откакто се помним, но тези времена едва ли ще дойдат.

Въпросът е кланът от музиканти и публика да остане, защото е неделимо, ексцентрично парче от колажа на клубната ни сцена.

Снимка: Ангел Златков 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички