Поетичният конкурс Непознати улици продължава до края на месеца


Поетичният конкурс Непознати улици продължава до края на месеца

3962

Третото издание на националния поетичен конкурс "Непознати улици", организиран от Мария МутафчиеваМери, Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду – журналист, писател и представител на издателска къща "Знаци", продължава.

В надпреварата могат да участват ученици от цялата страна, от VII до XII клас включително. Те изпращат по три свои стихотворения на свободна тематика на сайта на ГПАЕ "Гео Милев": http://gpaeburgas.org/MARY/. Крайният срок е 31  октомври, а награждаването на победителите ще се състои в Английската гимназия в Бургас от 17.30 ч.на 3 ноември.

"Преди две години издадох своите ученически стихове в малка, красива книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – "Непознати улици". Скоро след това се появи идеята за националния поетичен конкурс с това име. И ето, вече провеждаме третото му издание! Вярвам, че има много млади хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света! Искам да разбера какво мислят, какво ги вълнува, в какво вярват! Какво пишат? Тръгнали ли са вече по "непознатите улици" на творчеството?", пита фронтдамата Мария Мутафчиева.

Издателската къща "Знаци" и гимназията с преподаване на английски език "Гео Милев"– Бургас канят да изпратиш до 31 октомври по три свои стихотворения. Ще бъдат отличени първите три творби в категориите "От VII до IX клас" и "От X до XII клас".

Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса - на сайта на гимназията:

http://gpaeburgas.org/MARY/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички