Horror Piknik в клуб Три уши: Speed Metal Je Živ


Horror Piknik в клуб Три уши: Speed Metal Je Živ

4594

Когато пристигнах в "Три уши", само смутени музиканти и подранили фенове се разхождаха насам-натам, но клубът много бързо започна да се пълни и докато огледаш живописните почитатели и се впишеш в глъчката им, стана време за свирня.

Първа на сцената се качи родната банда Деградат - една от двете български формации, на които се падна честта да подгреят присъстващите за гостите от Нови Сад. Момчетата избраха именно този концерт, посветен на седмата годишнина на българския сайт Metal Hangar 18, да представят първия си дългосвирещ албум – "The Final Hour", и с музика и текст защитиха това, което ги събра през през 2007: любовта към чашката и траш метъла. Техният сет бе само подготовка за предстоящето меле.

Следваща в програмата бе нашата  фолк метъл формация Кhan, чието убедително представяне на концерта на сърбите Перо Деформеро (Pero Defformero) преди няколко месеца логично ѝ осигури присъствие и на това събитие. Бандата, която е почти изцяло в  обновен състав и доработва първия си албум, заложи не на класическата формула бира, секс и рок-ен-рол, а на ракия, моми и фолклор. След като публиката се докосна до балканските ритми (в доста по- тежък вариант) настроението някак само се покачи. Както, впрочем, и нивото на алкохол дехидрогеназа. Дали едното като следствие на другото, или обратното, не стана ясно. Но нямаше и време да умуваме излишно по дилемата, тъй като бе настъпил моментът, който повечето присъстващи очакваха с нетърпение: появата на колоритните Piknik и Horror Piknik за първи път на родна сцена.

Kлубът вече беше пълен, добре полят с бира и готов за бомбения саунд на гостите, миксващ хардкор, хеви метъл, пънк и индъстриъл.  Hоrror Piknik е пародийна траш метъл шайка, която се състои от почти същия състав като Piknik. Групарите излязоха облечени в униформи на строителни работници. Още в началото на сета им феновете развяха коси, не закъсня и погото. Адреналинът се покачваше успоредно с градацията на репертоара.  

Някъде по средата на изпълнението охраната дойде да укротява куфеещите, които избухваха толкова много, че беше направена преграда от столове пред сцената. Донякъде това беше полезно, но за кратко, защото единият стол полетя през публиката. Въпреки проблема, който възникна с техниката на китариста, гостите успяха да завършат шоуто си. Точно както бяха обещали - представиха 90-минутен сет, в който не пропуснаха най-скандалните си парчета (даже имаше стейдждайв от единия стол). След като незабелязано се превърнаха в Horror Piknik, те изтряскаха всички парчета от албума си "Speed Metal Je Živ".

Публиката беше готова за още, бис обаче не последва.

С класата на пародийна шайка пиянки, шеметите от Нови Сад спретнаха едно достойно, многоцветно и запомнящо се шоу.

Снимка: Георги Теофилов

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички