Рsycho Stoner Über Alles: Wight и Bushfire удрят заедно у нас


Рsycho Stoner Über Alles: Wight и Bushfire удрят заедно у нас

3430

Две от най-актуалните германски сайкъделик стоунър банди - Wight и Bushfire (на снимката), ще ударят по покана на родния уебзин Rawk'N'Roll в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 на 22 октомври.

Поредното съвместно турне на създадените в Дармщат групи отново носи името Malakas Of The Universe Tour. В балканското му издание те ще минат през Унгария, Румъния, България, Гърция, Хърватия и Сърбия. С този концерт, с шоуто на 1000mods на 2 октомври и с лайва на Crippled Black Phoenix на 10 декември Rawk'N'Roll затваря цикъла изяви за 2014 – десетата и най-динамичната година за уебзина.

Wight е трио, създадено през 2009. Бандата е силно повлияна от групи като Black Sabbath и Kyuss, както и от музиканти като 35007. Музиката им е рифова и изключително трипаджийска - гарантиран кеф за всеки, който си пада по качествен сайкъделик стоунър. Към момента момчетата имат издадени два дългосвирещи албума, един лайв, както и концертно DVD,  и сплит с гърците 1000mods. Wight имат и свой собствен лейбъл, наречен Fat & Holy Records.

Bushfire e група, която свири класически стоунър рок в духа на Orange Goblin, Clutch, Planet Of Zeus. Включваща членове, родени на пет различни континента, в своята десетгодишна история бандата е създала собствена марка рок-ен-рол – тежък като самосвал и сух като пустинята. Дълбоко в сърцето си, музиката на Bushfire е хеви блус, изпълнен с мощни рифове и плътни вокали.

Съвместното шоу на двете групи ще започне в 21.00 ч., като този път организаторите не предвиждат съпорт от българска страна. Обещанието за цените на билетите е такова, каквото винаги е било за организираните от уебзина събития - оптимално ниска сума, за да може всеки, който иска да гледа на живо страхотни сайкъделик стоунър банди, да може да си купи пропуск.

Билети се продават в мрежата на Eventim по 15 лева, като в деня на събитието ще струват 20.

Линк към билетите:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/wight-bushfire-sofia-club-mixtape-5-373898/event.html

Събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/939695576044403

Wight във Facebook:
https://www.facebook.com/wightism/timeline

Bushfire във Facebook:
https://www.facebook.com/bushfiremusic

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички