Ф(р)енски шум в София тази събота


Ф(р)енски шум в София тази събота

3499

Amek и социалният център "Аделанте" организират вечер, посветена на експерименталния звук.

Гости ще бъдат Black Lagoya и Idol Cassé от Франция, които ще представят в кратки лайв сетове своето разбиране за шума и тишината от 20.00 ч. на 25 октомври, събота.

В концерта ще се включи и родният електро-акустичен експеримент |14|.

След изявата ще бъде прожектиран документалният филм за нойз културата People Who Do Noise, чийто автор лично подкрепи инициативата. Ще има и дистро с музика на касети, дискове и винил от Amek и Abandonment Label.

Вход свободен.

Black Lagoya e солов проект на Jean-Charles Delarue - музикант и изпълнител от Париж, роден през 1980. Неговите музикални корени са в импровизацията, движещите сили в изкуството му са фрустрация, липса, лимити, поп, зараза, цветове, въздух. Има над 120 концерта навсякъде из Европа - както в колаборации, така и соло.

http://jeancharleslagoya.blogspot.fr/

Зад името Idol Cassé е Emilie Marsuad, по-скоро писател, отколкото звуков артист, но въпреки това с интереси в тонове, издавани от евтини инструменти, красиви картини и нови ценности. Концертът в София ще е неговият солов дебют.

http://emilie-marsaud.blogspot.fr/

|14| e български електро-акустичен ДаДа проект на Николай Митев (Abandonment Label), който с контактни микрофони, метални предмети и китарни ефекти гради комплексна, сурова и често механична звукова среда.

Един кадър на Paul Humanesque от предишното събитие, на което бе поканен |14|. За сета си той използва контактни микрофони, залепени за орехотрошачка, с която наистина чупеше... орехи. Всичко това беше минималистично ефектвано в реално време с ривърб, delay и еквалайзер.

Резултатът беше доста индустриален и ритмичен електро-акустичен нойз ембиънт.

Линк със събитието във Фейсбук:

https://facebook.com/events/1581068355457688/


 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички