Космически гласове звучат в Приказки с оркестър


Космически гласове звучат в Приказки с оркестър

4436

Солистки от най-популярните фолклорни формации Мистерията на българските гласове и Ева квартет са сред колоритните участници в "Приказки с оркестър".

Както Както MySound.bg вече писа, премиерата на най-новия детски спектакъл ще се състои в зала "България" тази неделя, 26 октомври. Изключително чувствените и нежни вокали на Гергана Димитрова и Евелина Христова (на снимката) обогатяват палитрата от музикални изпълнения в "Тримата братя и златната ябълка". Уникалните гласове на двете певици се преплитат с виртуозното майсторство на музикантите от Етно Класик Дрийм оркестър, правейки приказната история още по-красива, вълнуваща и вълшебна. Присъствието на гласове в "Приказки с оркестър" е специално търсена идея на композитора Костадин Генчев, за да могат картините да бъдат по-достъпни и да докоснат детското съзнание с лекота, нежност и ефирност. Проектът има за цел да запознае децата с българския фолклор и да им покаже една невероятна етно-симфонична композиция в приказка", обяснява Гергана. Двете солистки определят участието си като вълнуващо и безкрайно интересно. "Музиката към текста на приказката е толкова богата на тембри, нюанси, настроения, че сама по себе си тя говори, разказва… Ние като гласове можем само да я дообогатим и украсим с различни цветове", допълва Евелина.

Приказката "Тримата братя и златната ябълка" ще оживее пред погледа на децата да предизвика въображението им чрез уникална художествена техника – рисуване с пясък. Този иновативен и не много популярен за родината ни стил е изключително впечатляващ и интересен. В реално време публиката има възможност да проследи как пясъкът се превръща в живописни сцени, фигури и персонажи от приказката. Талантливият илюстратор, който застава зад идеята да възпроизведе тези интересни картини, е художникът София Илиева. Завършила НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност "Анимация", тя е отличена с няколко награди, включително и за най-добър български филм - МФАФ "Златен кукер" 2013, за дебютния си филм, в който използва именно техниката за рисуване с пясък.  "За мен пресъздаването на българския фолклор чрез това нетрадиционно изкуство, а именно картините с пясък, е голямо предизвикателство. Много се радвам, че съм част от проекта "Приказки с оркестър" и ще имам възможност да запозная децата с една по-интересна и нестандартна художествена техника", споделя София.

"Приказки с оркестър" е със специалното участие на актьорите Милица Гладнишка и Иван Велчев. Сценарист е Евгений Джуров, композитор - Костадин Генчев.

Билети може да намерите в мрежата на Тicketpro и Еventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички