Ямато с нова програма в зала 1 на НДК


Ямато с нова програма в зала 1 на НДК

3894

Японските барабанисти Ямато (Yamato) ще представят новата си програма "На път" в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 28 октомври.

Музикантите пристигат в рамките на световното турне 2013-14 Yamato 20th Anniversary Tour отново по покана на ДжаZZ Плюс. Часове преди изявата именитите гости канят българските си почитатели на интригуващо преживяване - да споделят с тях традиционния им сутрешен крос. Барабанистите очакват всички желаещи да ги съпроводят в обиколката около паметника на Съветската армия от 8.30 до 9.30 ч. утре, вторник. Сборен пункт: къщата на баба Яга в парка, но не закъснявайте, приканиха организаторите.
 Ямато вече 20 години радват хората по света и ги заразяват със своята вдъхновяваща енергия и силен дух. Ритъмът на тайко барабаните е ритъмът на нашето сърце - в това дълбоко вярват музикантите и всеки, посетил техен концерт, е усетил сетивно това твърдение. Завладяващите барабанисти  са изнесли над 2 400 представления в 55 страни от целия свят. Всичко започва като на шега - първите им изяви са в Китай през 1994 пред 20 000 души в рамките на четири представления.  Последващите им спектакли са в други азиатски страни, включително в Индонезия, Южна Корея и Сингапур. През 1997-1999 стъпват и в Южна Америка, като всяко отделно тяхно турне покрива поне 10 000 км. През 1999 за първи път участват на фестивала в Единбург и са наречени ласкаво в пресата "музиката на душата". С това се слага началото на световните им турнета. Днес те са известни и обичани в целия свят и са гостували в над 55 държави на всички континети.

В променящия се и крехък свят, в който живеем, японските барабанисти Ямато призовават да потърсим и набележим целта си и да я отстояваме достойно, докато вървим напред по отредения ни път. Думите на артистичния директор и създател на Ямато Маса Огава дават поетично обяснение на всичко, което стои зад тези 20 години по пътя:

На път

Като стигнем до някое място, като спрем внезапно някъде, чуваме зад себе си стъпките на отминалите дни. Студеният вятър брули ушите ни и сме обвити в дълбока тишина. Поглеждаме към краката си и после отправяме поглед напред към излегналото се пред нас бъдеще, там някъде в далечината. Започваме бавно да вървим нататък. Чуваме звука на отекващите ни стъпки по твърдата земя. Усещаме се потопени в този миг. Чувстваме сърцето си да бие в ритъма на стъпките ни. Реверберациите, които бавно отекват у нас, се пренасят у хората, с които вървим редом и започват да звучат по-гръмко.

Това е ритъмът на Ямато.

Ямато е звукът на планетата Земя. Това е доказателството, че сме живи и трябва да бъдем обичани. Тази звукова експлозия е понякога шок за системата! Като въодушевлението и глъчката на един истински фестивал.

Ние обикаляме земното кълбо и стъпките ни отекват силно навсякъде. Това е мигът, в който нашето барабанене съвпада с вашето сърцебиене.

В този момент ние създаваме енергия и продължаваме да вървим напред в бъдещето!

Билети (30/40/50/60/80 лв.) - в мрежата на TicketPlus.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички