МелОМанско: Ники Иванов представя певицата Мишел Дийн


МелОМанско: Ники Иванов представя певицата Мишел Дийн

5710

Неуморният Николай Иванов - създател и главен идеен двигател на арт формация ОМ, предлага поредния си експеримент.

Още неотспал бомбеното представяне на проекта Balkan Khans в афиша на "София Фюжън Фест", мултиинструменталистът анонсира своите следващи изяви, съвместно с певицата Мишел Дийн.

Двамата ще се представят програмата Jazz & World в столичния клуб Студио 5 от 19.00 ч. на 29 октомври, сряда, след това в пловдивския клуб "Би-боп кафе" на 30 октомври и в камерна зала "Цено Кандов" (Куклен театър) в Бургас на 1 ноември.  

В съвременния музикален "пейзаж"  се открояват най- често неочакваните комбинации и смесвания, коментира Николай Иванов. Идеята за настоящия проект възникнала спонтанно покрай фестивала в БерлинMy Unique Jazz Festival и всъщност реализира идея за напълно "неочакван" микс. Мишел Дийн, която пее джаз стандарти и е с дълга биография в българската поп музика, се колаборира с един "езотеричен" музикант и филмов композитор с артистичен псевдоним ОМ, дошъл от името на тази формация. Резултатът е  "нова" и за двамата музика, която стилистично гравитира около всякакви  посоки – тя е джаз, етно,трип-хоп, фънки, класик, грууви и какво ли не още. Музицирането и саундът са твърде много за дуо – Николай записва луупове и наслагва фрази в реално време, Мишел е в съвсем нова светлина с електрически контарабас и ярко свирене с много ефекти. Двата вокала са в пълен контрапункт между джазовото и поп пеенето, срещнато с "езотеричните" вокали, инспирирани от Индия и Далечния Изток. Текстовете са на испански, френски,български, английски и допълват богатата структура на музиката, композирана от Николай специално за проекта.
 Зад името Мишел Дийн е родената в Бургас джаз вокалистка и изпълнителка на контрабас Михаела Стефанова, завършила местното музикално училище и впоследствие музикалната академия "Панчо Владигеров". 
 Премиерата за България беше в клуб "Мишел" в Созопол на 3 и 4 август, последва представяне на "Филмова сцена" в Берлин на 3 октомври.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички