Накъде навръх Хелоуин?


Накъде навръх Хелоуин?

4295

Празникът Хелоуин (Halloween) чука на вратата.

Той е един, а поканите - десетки. Градът е голям и изкушения дебнат отвсякъде. Накъде да хукнеш навръх Вси светии?

На гости на граф Дракула изглежда чудесно предложение. Популярният столичен клуб "Ялта" ще посрещне празника в нощта на 31 октомври с тематична зловеща атмосфера, вдъхновена от един от най-страшните и легендарни образи. Когато падне нощ и луната блесне, пред заведението ще се сблъскаме с най-страшните си кошмари. Една легенда ще оживее пред очите ни – легендата за зловещ владетел, живял недалеч от тук – жив мъртвец, който не диша, но мисли, ловува и убива. Граф на име Дракула, с кървави очи, зловеща усмивка и остри зъби, жаден за безсмъртие и прясна кръв. Партито е тематично наречено Find what you love and let it kill you с един призив – убий идола си. Ако това е Жената котка, нека бъде с надрано лице, ако ли пък е Супермен - нека наметалото му бъде скъсано, а очите – насинени. За чудовищното настроение в Room 1 ще се погрижат Stefan Popov, Runo и Pavel Petrov, a в потънало в непрогледна тъмнина подземие на Room 2 ще ви посрещнат момчетата от TakeoverLiubo Ursini, Valdy и Philip Chernikov. Билети могат да бъдат закупени в клуб "Ялта".

На Helloweed (x2) пък канят H.M.S.U. и Renesanz. Ветераните организират съвместно парти в двете зали на столичния парти център "4 км". Басерите от H.M.S.U и техно специалистите от Renesanz застават рамо до рамо в оформянето на грандиозно хелоуинско парти, обещавайки за всекиго по нещо - в едната зала е подготвена програма с разнообразие от техно стилове, в другата - дръм и басс феерия. Поканени са и специални гости. Дръм- ен- бейс дуото от Херфордшир, Великобритания - Amoss, изгрява на световната сцена през 2010 с издание за Cyclone Recordings. Следва рилийз за престижния Renegade Hardware през 2011, което изстрелва проекта на челни позиции на световната сцена. Започва серия от участия по световни клубове и редица издания за лейбъли като Horizons, Dispatch и др. Чували сте ги. Ще ги чуете и на живо. Отличават се с характерен минималистичен стил и интересни отклонения в сетовете си. Немският диджей и продуцент с псевдоним Phuture Traxx е добре познат от десетките си съвместни тракове със Citizen Kain, както и с лейбъла си Neverending. Участва в  повечето големи немски фестивали, както и на редица събития по целия свят. Дебютният му албум, продуциран заедно с Тoby Rost, скоро ще бъде издаден за легендарния Italo Business. Тoby Rost от Дюселдорф, който е вторият хедлайнър на техно сцената, е представител на твърдото немско звучене. Резидент е на редица ъндърграунд клубове в родината си. Впечатляващият му дебют в България беше преди близо година и всеки, който го е чул тогава, със сигурност ще иска да види отново лудия германец зад пулта.

Локалното участие също е на ниво. В дръм и басс залата се работи по двойки или казано на роден английски език - back to back. Ще чуем ЕХо и Bzzzt (HMSU, Mirizma), което означава, че ни очаква селекция от дълбок, плътен и на места доста крив басс. Същата линия, но поднесена по уникалния за тях начин, ще бъде представена и от артистите на FSS - Phirah & PreSize. Зад пулта ще се срещнат и PreSize (HMSU) & DTK (Soho), които ще допринесат с мрачно настроение към минорните щрихи на празника. За финал Ogonek & Ruji ще покажат защо MetafiziQ Recordings е истинско превъплъщение на тъмната страна.
В техно залата ще видим ветераните Balthazar и JackRock, участията на които се очакват винаги с нетърпение от родните фенове. Двамата имат непрестанно изяви в чужбина и родната публика ги приветства при всяка възможност. Участие в тази зала ще вземат още Vladin и BD, Fartech и дуото Sajet и Izabella. Билети - в мрежата на Eventim в цялата страна.

Повече за събитието -на :
https://www.facebook.com/events/593284580782526

Средновековни кръвопийци ще намерят убежище в нощта на 31 октомври в Bedroom Premium Club. По традиция за поредна година заведението организира необикновен Хелоуин, като сега той ще бъде посветен на митичните герои от миналото. Кръвожадните същества опипом ще отместят капаците на ковчезите си, ще оголят остри зъби и със заплашителна походка ще тръгнат на лов из старинната зала, в която ще бъде превърнато заведението. Ще тръгнат на лов за свежа плът и кръв! Една история на ужасите, в който ще има от всичко по-много, за да бъде атмосферата достатъчно страховита – мрак, паяжини, тарантули, вещици, зомбита… Сред вцепенените от очакване на страховитата развръзка ще се промъкнат 10 жадни за кръв модерни вампирки, всъщност не толкова страшни, колкото секси. Мнооого секси дори... Телата им ще се заизвиват в ритъма на техния вампирски ритуал, ще се заусукват около пилона в центъра на вапмирското и вещерско сборище. Ако старите келти техните ирландски потомци подобно на нашите кукери са гонели нечистите сили в деня на Вси светии със страховити маски и буйни огньове, в Bedroom Premium Club няма да бързаме да гоним вампирите, гоблините и таласъмите. Вместо това ще извършим един специален магически ритуал. Тримата магьосници – диджеите Dimo BG, Andrew и C-fusion – чрез своята музика ще призоват Духа на купона. Той има само едно условие, за да се появи – вампирите да си тръгнат чак на зазоряване от Bedroom Premium Club.

DJ Еsquire - eдин от най-популярните диджеи и продуценти във Великобритания, пристига за първи път в България за сет в :PM Club този петък. Познатият с ремиксите си за Daft Punk, Robin Thicke и Laidback Luke обещава разтърсващо и дяволски добро Хелоуин парти в клуба, който ще бъде тотално променен и декориран в духа на празника. А от управата на заведението гарантират суперсаунд и магическа обстановка, обитавана от духове, вампири, зомбита и митични същества. Lee Squires (a.k.a DJ eSQUIRE) пък се зарича да разгони духовете с взривяващ хаус сет. От Ливърпул до Лисабон, Виена, Прага и Дубай, от Лондон до Москва, Хонг Конг и мегатурнета в Бразилия и Австралия, британският топдиджей е световнопризнат за таланта си и следван от многобройни почитатели извън родния му Ливърпул. Хаусът е първата му любов и остава негова страст и до днес. Запознат с историята на хаус музиката и всички знакови тракове в този стил, в петък вечер 29-годишният артист ще вдъхне с ремиксите си нов живот на някои позабравени парчета от миналото и ще ни остави без дъх на дансинга. Наред със специалния гост в нощта на Хелоуин, музикални диктатори ще бъдат резидентите DJ Vasquez, Simon и Jassen Petrov.

Скелети, зомбита, ангели, вампири, медицински сестри, пирати и така нататък до края на нощта – досещате се за какво говорим, нали?, ще се микснат на специалното парти в столичния клуб Blender. Купонът навръх Вси светии е толкова легендарен и зрелищен, че или сте били част от него, или сте чували страховити истории за него, припомнят от управата на заведението, канейки за четвърта поредна година посетителите да се  потопят в магическата атмосфера на празника. Този път главно действащо лице в Pretty Pink, която ще разбуди духовете с убийствените си тракове.

Самхайн - древният езически празник, в който се корени денят на Вси светии, разсича на половина "светлата" и "тъмната" част на годината и премахва булото между света на живите и този на мъртвите, пък ще бъде отбелязан в столичния Jet Rock Club от 21.00 ч. на 31 октомври. Този период на бурни явления и бушуващи енергии е изключително подходящ за провеждане на поредния дуум метъл ритуал в мрачна София. Освен превърналата се в традиция синергия между Upyr и Obsidian Sea, решилите да посетят ще могат да се срещнат и с най-мрачното от сравнително младите, но безсъмнено самобитни и оригинални Vokyl. Специалното събитие, решено в подобаващ визуален ключ, има идеята да премине отвъд границата на обичайния метъл концерт и да пречисти душите. Преходът между есенното равноденствие и зимното слънцестоене ще посрещнем в последния петък от месеца. Цената на билета е 10 лева.

UPYR през изминалата година затвърди позициите си на една от най-активните и вглъбени родни банди със своя почернен дуум метъл. След отзвука от демото "Altars/Tunnels" и паметни концерти с банди като Kylesa (US), Windhand (US) и Whitehorse (AUS), Upyr стават все по-силни в затвърдения си състав Brodnik – вокали, V.B. – барабани, Spasm – китари, Mora – бас, Vedmak – китари. На Samhain Eve бандата ще представи едно от новите си излияния, част от потенциален бъдещ сплит с funeral sludge чудовищата от Мелбърн, АвстралияWhitehorse.

ОBSIDIAN SEA са вече добре познати на дуум общността в България със своето олдскуул отношение и силно живо присъствие. Триото в състав Антон - вокал, китара, Божидар - барабани и Ивайло - бас е създадено през 2009. През 2012 излиза дебютът "Between Two Deserts", издаден от чуждестранен лейбъл и превърнал се в култ в ъндърграунда. Бандата завърши записите на новия си албум, част от него може да чуете на soundcloud профила ѝ.

VOKYL е мелодик/прогресив дет банда от София в състав от 2010 досега: Явор Василев (бас и глас), Никола Огнянов (китара), Явор Мечев (китара) и Здравко Петров (барабани). Групата има няколко десетки участия и дебютен албум, издаден през април 2014. "Аз търся човек" съдържа седем авторски парчета, създадени през изминалите 3-4 години и записани в Zero Project Studio. Всички те представляват смес от тежки мелодични рифове и акустични пасажи. Текстовете на песните са само на български език. Дискът се издава с лични средства и усилия на членовете на бандата и се разпространява единствено от тях.

Събитието е 18+

В случай, че решите да се отбиете в бар Rock Iт, ще попаднете в компанията все на рожби на "тъмната страна", но и сред купонджиите почитащи Пецата и приятели. Скелети, горгони, дяволи и зомбита, обединявайте се, приканиха организаторите! Очакват ви: специална промоция за спиртоманите, томбола с награди за най-интересно преоблечените и не на последно място - неуморимия Пецко и неговата банда, които ще леят от сцената български рок-енд-рол и метъл класики. Bushmills има специални комплименти за най-красноречивите на тостове, а от томболата с награди може да попаднете на маски от Metal Heaven, красоти от магазини Gorgon и "Яко"и... билети за концерта на Таря Турунен

Night Оf The Monsters (A Birthday Party) пък предстои в "Тънка червена линия". Както е добре известно, двата празника - Halloween и рожденият ден на бара, трагически съвпадат всяка година. А сега още по-трагически, тъй като датата се пада в петък. Това означава, че от "Тънка червена линия" канят на рождения си ден с уговорката, че в началото на вечерта всички около вас ще изглеждат като чудовища. Добрата новина е, че след полунощ всички ще ви се струват неустоимо привлекателни. По няколко причини... Чудовищно ще бъде и музикалното оформление. За него ще се грижи Краси Москов, а това, което може да очаквате от селекцията му, е неприлично шумна музика на чудовища като Marilyn Manson, Alice Cooper, Rob Zombie, Ministry, Rammstein и други герои, които никога не са били фаворити за награди за красота и добро възпитание. А, ако тайно плачете на музиката от филми като The Crow, Judgment Night, Spawn и прочее любовни истории, със сигурност ще намерите разбиране и съпричастност на скромното тържество. Очаквайте и специалните предложения от бара! Възможни са и специални предложения от някои посетители... Начало: 21.00 ч. Вход - свободен, изход - безпаметен. Дрескод: да сте маскирани като чудовища или да пиете като чудовища.

Е, ние издадохме (почти) всичко, остава само една загадка - вие как ще се маскирате?

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички