Lamb с нов албум на концерта си в София


Lamb с нов албум на концерта си в София

3788

С горещ албум - "Backspace Unwind", пристига трип-хип проектът Lamb за концерта си в София.

Както е известно, британското дуо идва по покана на EventEase за изява Sofia Live Club на 8 март.

Шестият студиен проект на харизматичните изпълнители включва 10 напълно нови парчета, композирани от Andy и Lou с няколко включвания в инструменталите от Tom Trapp, работил върху всички аранжименти при записването му в лондонското Air Lyndhurst Studios. Дигиталната версия на албума, включваща 2 бонус трака, може да бъде поръчана онлайн от официалния канал на Lamb в iTunes Storehttps://itun.es/gb/B3ZV2.

По-рано тази година Andy и Lou се завръщат в студиото, за да запишат проекта със загадъчно име "Backspace Unwind". По-голяма част от него са осъществени в студиото на Andy. Освен в него, двамата прекарват творческо време в Distillery Studios близо до Бат (Англия) и избягват на пътешествие до Гоа (Индия), за да съберат емоции и вдъхновение от местната атмосфера. Създаването на албума е описано от Lou Rhodes като "откривателско пътешествие, което не се нуждае от карта или компас". Тя споделя още, че в диска се срещат всички неотъпкани пътеки и непознати музикални методи, които Lamb са избрали да следват през последните няколко години.

Титулната пиеса е една от първите, записани за "Backspace Unwind", и, ако се заслушаш, думите някакси описват началото на този процес. Идеята е била да се загърби всичко старо и да се започне напълно на чисто с нещо съвсем ново и различно. Със своето денсфлоор звучене песента разбива дори собствените музикални предубеждения на бандата. Откриващият трак "In Binary" е написан от Lou с текст, изтъкан от свободни асоциации, превръщайки се в идеален фон за медитация. Целта е всеки, който го слуша, да се остави да бъде проводник на звуци и картини, свободно преминаващи през него. В "Shines Like This" свободните асоциации са на още по-дълбоко ниво. Там Lou загатва за идеята, че, докато целево търсим смисъла в конкретните думи, същността може и да се крие някъде в празните пространства между тях.

"We Fall In Love" (https://www.youtube.com/watch?v=TIxtsiON7dg) е първият разпространен трак от албума и разказва за възможността два живота да се пресекат и да се получи така нареченото звездно приравняване. Заедно с песните "As Satellites Go By" и "What Makes Us Human" разгръщат космическата тема, засегната в диска. Следват три любовни изповеди: “Nobody Else“ – вълшебна, отнасяща те някъде високо; "Doves & Raven" – лична история за пускането на свобода на онова, което най-много искаш да се завърне и "Only Our Skin" – приказка за красотата да държиш любимия ти непрестанно близо до теб.

Албумът се превръща в разказ за най-личните и емоционални човешки дълбини, в които всеки от нас е скрил истинската си същност. "Backspace Unwind" е от онези музикални колекции, които ще ти помогнат да чуеш и разбереш поне малко повече себе си и да повярваш в лечебната сила на музиката.

Билети: "Ранно пиле": 30/ 35 лв. (само в магазин "Яко", ул. "Граф Игнатиев" 43) и на 0886 33 33 67

Стандартни пропуски: 33/ 40 лв: онлайн и в мрежата на Eventim.bg /"Пикадили", "Офис 1", ОМВ, "Германос"и други).

https://www.facebook.com/events/281773512025091/

"Backspace Unwind Released" YouTube playlist by Lamb:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLGU0AGq_P5mjTo76Dj6gyMuRLLw4vDo4G

Lamb Official Website:
http://lambofficial.com/

Видео с изпълнение на живо:

https://www.youtube.com/watch?v=uo_vW4VIOBM

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички