Villagers Of Ioannia и Concrete Sun гости на Smallman в София


Villagers Of Ioannia и Concrete Sun гости на Smallman в София

4061

Гръцката алтърнатив/етно рок формация Villagers Оf Ioannina City и сръбската груув метъл банда Concrete Sun ще бъдат специални гости на Smallman в София.

Както е известно, събитието стартира балканското турне по презентация на виниловото издание на третия албум на Smallman "Envision" в клуб Mixtape 5 на 29 ноември. Финалът е в столицата на 29 ноември. Двете групи ще подкрепят Smallman в обиколката.

Villagers Оf Ioannina City (VIC) e алтернативна рок банда със силно влияние от гръцкия фолклор. Момчетата се събират през 2007 и свирят вдъхновяваща комбинация от алтернативен пост/сайкъделик рок, съчетан с автентична народна музика от района Епирус. Саундът е многопластов, със специфични ритъм и мелодии и традиционното за там вплитане на кларинет. Дебютният албум "Riza" излезе тази година и предизвика истински фурор в гръцката независима сцена. В момента Villagers Оf Ioannina City са на мащабно турне в родината си, като концертите им се посещават от публика между 500 и 1000 души на вечер.

Concrete Sun идват от Нови Сад и свирят напомпан южняшки груув/стоунър метъл с щипка гръндж. Вторият им албум "Eight" излезе по-рано тази година през лейбъла Miner Recordings, печелейки одобрението и на критиката, и на феновета, а формацията изнесе серия успешни концерти извън родината си, включително и в България. Групата  е на сцена от 2009 и е една от най-бързо набиращите скорост сръбски банди. Дебютният й албум "Sky Is High" (2011) донесе на групарите позитивни ревюта от световниата ъндърграунд критика и и ги прати на сцените в  Exit и Sziget. Песните са директни, рифови и напомнят за силните години на груув и садърн метъла от 90-те и банди като Down и Ugly Kid Joe.

Турнето на Smallman ще премине през Букурещ, Нови Сад, Ниш, Атина, Солун и ще завърши с концерта в столичния клуб Mixtape 5.

Както MySound.bg вече огласи, "Envision" излезе на 31 май и бе горещо аплодиран. Албумът е записан и мастериран от Лъчезар Георгиев в Studio 42 в Пловдив. Песните се родиха по време на зимни сесии в най-високото село на Балканите – родопското Манастир. Дискът отново съчетава типичните за Smallman бавни и тежки китарни пасажи и плътен ритъм с песента на гайдата и пространствените вокални картини, извеждайки бандата до нови висини. Това е най-хомогенният запис на групата.

За подробности и текуща информация следете на:

Събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/768701883191798/

Smallman във Facebook:
https://www.facebook.com/smallmanband

Villagers Оf Ioannina City в bandcamp:
http://vicband.bandcamp.com/

Concrete Sun в bandcamp:
http://concretesun.bandcamp.com/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички