Британски инди рок ще люлее Sofia Live Club


Британски инди рок ще люлее Sofia Live Club

4420

Една от най-актуалните алтърнатив и и инди рок банди от Острова - The Boxer Rebellion, ще гостува у нас в рамките на есенното си турне по покана на Sofia Live Club.

Британците ще представят последния си албум "Live At The Forum" от 22.00 ч. на 6 ноември. Дискът, чиято премиера се състоя на 29 септември,  улавя заразната енергия и най-доброто от най-успешния концерт на музикантите към днешна дата в Лондон. В репертоара са песни от четирите им проекта досега – "Exits", "Union", "The Cold Still" и "Promises".

По повод излизането на албума The Boxer Rebellion обявиха двадесет и две концертни дати, в които страната ни заема своето почетно място. Сред домакините на турнето са Великобритания, Гърция, Италия, Турция, Италия, Унгария, Румъния и България за първи път. По същото време на бял свят илезе и дигиталната версия на парчето "Always" от диска "Promises". Официално пред публика англичаните ще го представят по време на музикалната си обиколка.

The Boxer Rebellion е една от най-яките английски инди рок групи. Може би ги познавате от хитовото парче "Diamonds", което се радва на повече от 1 300 000 гледания в известния музикален сайт www.youtube.com. Музиката им може да бъде сравнена с творчеството на банди като Radiohead и Oasis. Създаденият през 2001 квартет обаче се отличава с това, че не се придържа към определени рамки и не следва правилата.

"Тази банда може да промени живота ви", отсича NME Magazine, позовавайки се на невероятно епичната и амбициозна, но интимна и мелодична музикална продукция на бандата.

След бурното време в Universal Records, групата се отделя и след време реализира дебютния си албум "Exits" (2009). Следват успешните "Union" (2009), "The Cold Still" (2011) и "Promises" (2013). "Union" бива обявен за "Алтернативен албум на годината" и е последван от игралния филм с Дрю Баримор Going Тhe Distance. След реализирането на лентата, мнозина определят групата като най-отличилата се банда, взела участие в историята на киното.

През 2011 The Boxer Rebellion получават своята "минута телевизионна слава" с помощта на Дейвид Летърман , поканени да гостуват заради албума си "The Cold Still", продуциран от известния в средите Итън Джоунс. Следва дискът "Promises", а днес вече и  най-доброто, представено на лондонска сцена, събирайки в едно най-същественото от творчеството на бандата – "Live At The Forum".

Билети - в предварителна продажба в мрежата на Еventim.bg на цена 10 лева, на място - 15 лева.

Повече инфо - на:
http://www.theboxerrebellion.com/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички