Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Британски инди рок ще люлее Sofia Live Club


Британски инди рок ще люлее Sofia Live Club

4431

Една от най-актуалните алтърнатив и и инди рок банди от Острова - The Boxer Rebellion, ще гостува у нас в рамките на есенното си турне по покана на Sofia Live Club.

Британците ще представят последния си албум "Live At The Forum" от 22.00 ч. на 6 ноември. Дискът, чиято премиера се състоя на 29 септември,  улавя заразната енергия и най-доброто от най-успешния концерт на музикантите към днешна дата в Лондон. В репертоара са песни от четирите им проекта досега – "Exits", "Union", "The Cold Still" и "Promises".

По повод излизането на албума The Boxer Rebellion обявиха двадесет и две концертни дати, в които страната ни заема своето почетно място. Сред домакините на турнето са Великобритания, Гърция, Италия, Турция, Италия, Унгария, Румъния и България за първи път. По същото време на бял свят илезе и дигиталната версия на парчето "Always" от диска "Promises". Официално пред публика англичаните ще го представят по време на музикалната си обиколка.

The Boxer Rebellion е една от най-яките английски инди рок групи. Може би ги познавате от хитовото парче "Diamonds", което се радва на повече от 1 300 000 гледания в известния музикален сайт www.youtube.com. Музиката им може да бъде сравнена с творчеството на банди като Radiohead и Oasis. Създаденият през 2001 квартет обаче се отличава с това, че не се придържа към определени рамки и не следва правилата.

"Тази банда може да промени живота ви", отсича NME Magazine, позовавайки се на невероятно епичната и амбициозна, но интимна и мелодична музикална продукция на бандата.

След бурното време в Universal Records, групата се отделя и след време реализира дебютния си албум "Exits" (2009). Следват успешните "Union" (2009), "The Cold Still" (2011) и "Promises" (2013). "Union" бива обявен за "Алтернативен албум на годината" и е последван от игралния филм с Дрю Баримор Going Тhe Distance. След реализирането на лентата, мнозина определят групата като най-отличилата се банда, взела участие в историята на киното.

През 2011 The Boxer Rebellion получават своята "минута телевизионна слава" с помощта на Дейвид Летърман , поканени да гостуват заради албума си "The Cold Still", продуциран от известния в средите Итън Джоунс. Следва дискът "Promises", а днес вече и  най-доброто, представено на лондонска сцена, събирайки в едно най-същественото от творчеството на бандата – "Live At The Forum".

Билети - в предварителна продажба в мрежата на Еventim.bg на цена 10 лева, на място - 15 лева.

Повече инфо - на:
http://www.theboxerrebellion.com/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички