Христо Мутафчиев в новия клип на Лили Иванова


Христо Мутафчиев в новия клип на Лили Иванова

4261

Новото парче на Лили Иванова - "Поетът", е сред акцентите в репертоара, с който певицата ще се представи в зала 1 на НДК на 6 ноември.

Мелодията е част албума със същото име, в който ще влязат 14 композиции по музика на Александър Йосифов, Тодор Филков, Александър Кипров, Найден Андреев, Сашо Събев, Росалин Наков, Михаил Йосифов и Ангел Дюлгеров, който е автор и на голяма част от аранжиментите в проекта.

Композицията е по музика и аранжимент на Дюлгеров и текст на Росен Кукошаров. Видеоклипът е заснет от режисьора Стоян Радев и е със специалното участие на Христо Мутафчиев.

"Поетът" ще бъде представена на живо в зала 1 на НДК на 6 ноември. Както е известно, билетите за изявата са изчерпани до кочан, правостоящи пропуски няма да бъдат пуснати. Песента, дала име на диска, е символичен жест на Лили към авторите на текстовете, сред които са класиците Дамян Дамянов, Павел Матев, Любомир Левчев, а и Йордан Милев, Маня Иванова, Иван Тенев, Явор Кирин и Росен Кукошаров.

"Поетът" не e просто "следващият" албум в дългогодишната кариера на изпълнителката, а много специален и за Лили, и за публиката ѝ, тъй като бележи пътя на певицата от началото до днес. И защото избраните пиеси преминават не само през нейния живот, но и на милиони почитатели от няколко поколения.

Виж клипа ТУК!

Под № 1 в "Поетът" е "Искам те". Лили  прокарва песента през през иглените уши на комисията в БНР, като я изпява през 1983 година. А композицията е спряна от ефир, защото текстът бил "сексуален":

"Искам те, забързана сред хората.
Искам те във миг на съзерцание.
Искам те, отпусната в умората.
Искам те, събудена в зората.
Болка е, когато ме докосваш.
Лудост е, когато съм сама.
Силна съм, когато ме обичаш.
Търся те във всичко на света."  

Естрадната прима се съобрази с всенародните вопли по така дългоочаквания ѝ проект. Тя обяви първоначално, че той ще се продава само и единствено на концерта, но впоследствие извести, че може да бъде поръчан и в интернет сайта www.shop.lili.bg, както и в платформите на itunes и amazon, а от 4 декември ще бъде разпространен ексклузивно и в магазините "Лидл".

Десет от изпълненията в компилацията, сред които евъргрийните "Щурче" и "Реквием", са в различни аранжименти. Неизвестни песни са "Поетът" и "Сърцето е чупливо", плюс още две от времето на "Балкантон", но неиздавани до днес.

Следващата изява на Лили е в Sofia Live Club на 25 декември.       

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички