W:O:A Metal Battle вече и в България


W:O:A Metal Battle вече и в България

4078

BGTSC с удоволствие представя: Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2015, който стартира на 4 октомври и ще излъчи своя представител в големия финал пред публиката и международното жури на фестивала Wacken Open Air 2015. Това е най-големият и престижен рок и метъл фестивал в света.

Metal Battle празнува своята 10- годишнина 2014, като през това десетилетие конкурсът подкрепи няколко групи в стартирането на кариерите им - Drone, Torture Squad, Hammercult и Battle Beast (които ще видим скоро на една сцена със Sabaton и Delain).  

Конкурсът Metal Battle е не само фантастична възможност групите да представят себе си, но и шанс за страни като нашата, на които светът не обръща особено внимание, въпреки че метъл сцената е страхотна. Това е и причината, поради която в Metal Battle участват повече от 40 държави. Дори някои от тях -  Канада, Мексико, Южна Африка, Израел, Египет, Китай, Япония, бившите югославски и някои от бившите съветски републики участват в общи групи, избирайки една банда, която да представлява общата им сцена на международния финален кръг на Wacken Open Air.

Условия за участие:

- Групата ви трябва да е от България;
- Музиката, с която кандидатствате, да е авторска – кавър и трибют версиите не са приемливи(!);
- Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;  
- Групата ви не имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;
- Групата ви може безпроблемно да изсвири 30-минутен сет собствени песни;

До края на февруари 2015 изпратете демо CD с 3-4 песни, снимка от фотосесия (!), информация за групата, адрес за обратна връзка на aдрес:

BGTSC, WOA: Metal Battle 2015
До поискване
София 1000, Централна поща

Всички запитвания може да отправяте на адрес: MetalBattleBG@bgtsc.eu

От следващия понеделник - 10 ноември, на адрес www.bgtsc.eu ще функционира и секция "WOA Metal Battle", в която, освен че ще намерите правилата за конкурса, ще може да следите и неговото развитие.

Полуфиналните национални кръгове ще се състоят през май. По традиция финалът се провежда на WET Stage, а от две години и на Headbanger’s Stage на W: O: A. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да ѝ покажат как и какво означава метъла в родната им страна. В предишните години международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 селекционната комисия избира Топ 5 и групите вече се награждават с материални и парични награди.

Също от тази година финалът на Metal Battle в W: O: A е форум за всички участващи банди, където те могат да се срещнат с продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании. Така че Metal Battle е и шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще.

На този линк може да откриете страхотни снимки от представянето на групите в конкурса тази година:
http://www.metalshots.com/Reports/2014/2014-07-30_WOA_Wacken/index.php

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички