Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

The Boxer Rebellion с почти таен концерт в София


The Boxer Rebellion с почти таен концерт в София

3454

По пътя на европейското турне за представянето на своя актуален албум "Live At The Forum" между Истанбул и Букурещ, британската банда The Boxer Rebellion се отби за кратко и в София.

Кратка спирка и - за съжаление, останала незабелязана от голяма част от музикалните фенове в града.

Обявеният за 22.00 концерт започна с час по-късно пред малобройната публика в Sofia Live Club. Въпреки популярността на квартета в България, особено сред почитателите на по-алтернативното звучене, заведението беше сравнително празно  Но събралата се публика и за момент на остави изпълнителите да се почустват пренебрегнати.

Вокалистът - единственият американец във формацията - Нейтън Никълсън, призова още в началото феновете да заемат местата пред сцената още преди началото на събитието.  Чак тогава започна сетът на гостите, в чиито редици вече е китаристът Андрю Смит, вместо с напусналия формацията Тод Хау.

"Live Аt Тhe Forum" определено е с по-комерсиално звучене от предишните студийни албуми. За ъндърграунд публиката това сигурно е светотатство, но на нас определено ни харесва.

Записаният на живо в Лондон диск съдържа най-известните песни на групата от четирите ѝ проекта досега . Малко по-далеч от Muse и със сигурност доста близо до Coldplay, групата даде всичко от себе си на сцената, а публиката върна жеста на гостите с бурни аплодисменти.

Още с първото парче бандата раздвижи присъстващите, а с изпълнението на един от безспорните си хитове - "Keep Moving”, дистанцията между артисти и публика се стопи до почти интимна обстановка. Което  накaра заведението да изглежда препълнено.

Прочвучаха "Locked In The Basement", "Take Me Back", както и хитовият сингъл от 2013 "Diamonds".

В полунощ бандата се опита да си тръгне от сцената, но настойчивите почитатели, които ръкопляскаха и скандираха в продължение на 5 минути пред празна сцена, успяха да върнат британците. При това за още цели три парчета. Сред тях бе и "No Harm", което разтопи сърцата на преобладаващо женската публика.

След края на концерта артистите посветиха голяма част от времето си да поприказват със своите фенове, част от които бяха готови да ги замъкнат на джем сешън, но останаха разочаровани, научавайки, че след час гостите потеглят за Букурещ, където бе следващата изява от турнето им.

Нищо, надяваме се другия път, когато The Boxer Rebellion пристигнат за концерт в България, залата да бъде препълнена, а музикантите отново да ни поднесат изчистения си и въздействащ инди рок.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички