Новият албум на Пинк Флойд с исторически рекорд в Amazon UK


Новият албум на Пинк Флойд с исторически рекорд в Amazon UK

4472

След 20-годишно затишие легендарната рок група Пинк Флойд (Pink Floyd) направи зашеметяващ дебют с новия си диск "The Endless River": по-малко от седмица преди датата си на излизане в каталога на Parlophone - 10 ноември, успя да счупи рекорд в родната на бандата Великобритания, превръщайки се в албума с най-много предварителни поръчки в историята на сайта Amazon, най-голямата дигитална платформа за закупуване на музика.

Досегашната палма на първенството бе у One Direction заради диска "Midnight Memories" (2013).

"Това е забележително постижение за Пинк Флойд", казва главният изпълнителен директор на Amazon Steve Bernstein. Той добавя и че тази новина "само доказва, че те остават една от най-популярните групи, качвали се на британската музикална сцена".

Както MySound.bg своевременно анонсира, пилотният сингъл от проекта - "Louder Than Words", бе представен в шоуто на Chris Evans по BBC Radio 2 през октомври.

"Музиката в "The Endless River" води своето начало от сесиите на "The Division Bell" през 1993. Слушахме над 20 часа как тримата свирим и избрахме музиката, върху която искаме да работим в новия си албум. През последната година добавихме нови части, презаписахме други и като цяло се възползвахме от съвременната технология в студиото, за да направим албум на Пинк Флойд от 21-ви век. След като Рик [Райт - б.р.] си отиде, заедно с възможността да направим това с него, почувствахме, че правилното нещо е тези преработени парчета да бъдат част от  репертоара ни", казва Дейвид Гилмор (David Gilmour) (в средата на снимката) за новия и последен албум в кариерата митичната формация.

Дискът, определян още като "лебедовата песен на Ричард Райт", съдържа главно инструментални пиеси с "четири страни" и една песен - "Louder Than Words", по нов текст, написан от Polly Samson.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички