4 пиана в памет на Румен Тосков


4 пиана в памет на Румен Тосков

4399

Концерт на най-големите пианисти в БългарияАнтони Дончев, Живко Петров, Ангел Заберски и Васил Пармаков, в памет на покойния Румен Тосков - Рупето, предстои в столичния клуб Студио 5 от 18.30 на 15 ноември, събота.

По време на събитието, озаглавено "4 от 5", ще прозвучат солови изпълнения на петимата емблематични български пианисти.

Вход: 10 лв.

Четири години, след като Румен Тосков - Рупето отлетя от нас, сестра му Магделена Стоилова събра в прекрасна книга снимки и репродукции на архивни фотографии, разговори и спомени от приятелите му. Творбата "Рупето" ще бъде представена преди концерта в същия клуб - от 19.00 ч. Мирослава Кацарова ще води срещата, входът за която е свободен.

Наред със снимките читателите могат да се докоснат до личния и музикален свят на Рупето чрез брилянтни текстове, написани от хора като Зорница София, Васил Петров, Теди Москов, Мая Новоселска, Христо Йоцов, Антони Дончев, Веселин Веселинов - Еко, Росен Захариев - Роко, Милена Караджова и др.

Сестрата на Рупето - Маги, се включва с много личен и емоционален текст: "Моята задача беше да разкажа за Рупето, за живота му, за чувствата ми към него, да събера най-важното и най-хубавото, за да се пази, да се помни и да го има. Беше голямо удоволствие да си спомням всичко, което исках да напиша за него. Сякаш отново преживях живота ни заедно".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички