Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Виртуозният басист Хуан Гарсия-Херерос с клубно турне в България


Виртуозният басист Хуан Гарсия-Херерос с клубно турне в България

4685

Виртуозният колумбийски басист Хуан Гарсия-Херерос (Juan Garcia - Herreros) пристига за три клубни изяви в България.

Майсторът на 6-струнната електрическа бас китара ще изнесе концерти в София, Стара Загора и Пловдив. Публиката ще може да чуе на живо композициите от албума му "Normas", който е сред финалистите в категорията за най-добър латино албум на тазгодишните "Грами".

Концертите с начален час 21.00 ч. са в Sofia Live Club на 16 ноември, 17 ноември – "Дръмс клуб", Стара Загора; 18 ноември – Bee Bpo Cafe, Пловдив. Седмица след турнето си в България Снежната сова ще свири на церемонията по връчването на "Грами" в Лас Вегас. Честта да бъде сред отличените е прецедент в историята на наградите, тъй като за първи път има номиниран музикант на електрическа бас китара и от Колумбия.

Както MySound.bg вече писа, в "Normas", който излезе през октомври миналата година, има и силно българско присъствие. Александър Владигеров (тромпет) и Стоян ЯнкуловСтунджи (ударни) са сред международната банда, която включва още музиканти от Венецуела, Колумбия, Австрия, САЩ. Впечатлен от изпълненията на  Марина Господинова, Хуан Гарсия-Херерос покани джазовата ни прима като гост-вокал в предстоящото турне. Звездният състав допълват братята Джонатан и Джеръми Пауъл (САЩ)  –  тромпет и саксофон, перкуcиониста от Пуерто Рико Ефраин Торо, пианиста Марко Црънцеч (Словения).

Бялата сова има невероятен актив от партньорства със световноизвестни музиканти, сред които Антонио Санчес, Джоджо Майер, Елтън Джон, Шакира.

Още с появата си на музикалния пазар "Normas" бе определен от световната джазова критика като "забележителен албум с изключително богат оркестров звук, който трансформира традиционния джаз в модерна класика". Като композитор Снежната сова разширява ролята на 6-струнния бас до основен солиращ инструмент както в джаз и фюжън, така и в музика за камерни и симфонични оркестри. "Всяка композиция е песен, история и пътуване "Normas" не е просто албум, в който се опитвам да покажа уменията си на инструменталист, това е моето тълкуване на класически композиции в джаза. Стремим се да добавим нюанси, водени от едно почти неземно вдъхновение. Във всяка пиеса търсим нов и свеж поглед, без да допускаме компромис с определението "джаз стандарт", казва Хуан.

http://the-snow-owl.com/home

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички