Виртуозният басист Хуан Гарсия-Херерос с клубно турне в България


Виртуозният басист Хуан Гарсия-Херерос с клубно турне в България

4680

Виртуозният колумбийски басист Хуан Гарсия-Херерос (Juan Garcia - Herreros) пристига за три клубни изяви в България.

Майсторът на 6-струнната електрическа бас китара ще изнесе концерти в София, Стара Загора и Пловдив. Публиката ще може да чуе на живо композициите от албума му "Normas", който е сред финалистите в категорията за най-добър латино албум на тазгодишните "Грами".

Концертите с начален час 21.00 ч. са в Sofia Live Club на 16 ноември, 17 ноември – "Дръмс клуб", Стара Загора; 18 ноември – Bee Bpo Cafe, Пловдив. Седмица след турнето си в България Снежната сова ще свири на церемонията по връчването на "Грами" в Лас Вегас. Честта да бъде сред отличените е прецедент в историята на наградите, тъй като за първи път има номиниран музикант на електрическа бас китара и от Колумбия.

Както MySound.bg вече писа, в "Normas", който излезе през октомври миналата година, има и силно българско присъствие. Александър Владигеров (тромпет) и Стоян ЯнкуловСтунджи (ударни) са сред международната банда, която включва още музиканти от Венецуела, Колумбия, Австрия, САЩ. Впечатлен от изпълненията на  Марина Господинова, Хуан Гарсия-Херерос покани джазовата ни прима като гост-вокал в предстоящото турне. Звездният състав допълват братята Джонатан и Джеръми Пауъл (САЩ)  –  тромпет и саксофон, перкуcиониста от Пуерто Рико Ефраин Торо, пианиста Марко Црънцеч (Словения).

Бялата сова има невероятен актив от партньорства със световноизвестни музиканти, сред които Антонио Санчес, Джоджо Майер, Елтън Джон, Шакира.

Още с появата си на музикалния пазар "Normas" бе определен от световната джазова критика като "забележителен албум с изключително богат оркестров звук, който трансформира традиционния джаз в модерна класика". Като композитор Снежната сова разширява ролята на 6-струнния бас до основен солиращ инструмент както в джаз и фюжън, така и в музика за камерни и симфонични оркестри. "Всяка композиция е песен, история и пътуване "Normas" не е просто албум, в който се опитвам да покажа уменията си на инструменталист, това е моето тълкуване на класически композиции в джаза. Стремим се да добавим нюанси, водени от едно почти неземно вдъхновение. Във всяка пиеса търсим нов и свеж поглед, без да допускаме компромис с определението "джаз стандарт", казва Хуан.

http://the-snow-owl.com/home

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички