Крисия класира България на второ място в детската Евровизия


Крисия класира България на второ място в детската Евровизия

4468

10-годишната Крисия Тодорова, заедно с близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови представиха България на детската "Евровизия" с "Планетата на децата" и завършиха на историческото за страната ни второ място.

Както MySound.bg писа, песенната надпревара се проведе в столицата на Малта - Валета, на 15 ноември.

Конкурсът бе спечелен от Италия в лицето на 15-годишния Винченцо. Крисия, която бе най-малката участничка. пя втора и се представи великолепно. Със 146 точки трета остана изпълнителката от АрменияБети.

При гласуването България присъстваше в челната тройка по вот на почти всички гласуващи държави, а Кипър, Хърватия, Сърбия и Холандия ни присъдиха максималния брой точки - 12. Това е третото участие на България на детската "Евровизия" и е най-доброто ни представяне въобще - и на "малката", и на "голямата" "Евровизия". В тазгодишната надпревара се включиха изпълнители от 16 страни: България, домакините от Малта, Холандия, Сърбия, Русия, Армения, Италия, Словения, Украйна, Черна гора, Швеция, Грузия, Кипър, Хърватия, Сан Марино и Беларус.

"Забележителен ден за България! Поздравявам Крисия, Хасан и Ибрахим с призовото второ място на детската "Евровизия". Със своята песен нашите малчугани ни накараха за пореден път да се гордеем и да се радваме на тези вълшебни детски таланти. Поздравявам ги и за избора да пеят на български пред публиката от цяла Европа. В моменти като този, ние, възрастните, трябва да се учим на тяхната доброта, устременост и всеотдайност в името на другите“, написа премиерът Бойко Борисов в профила си във "Фейсбук".

До последната държава, която обяви вота си, битката за второто място се водеше между България и Армения, но в крайна сметка Крисия триумфира първа след победителя със само точка преднина пред Бети.

Музикалното състезание започна в 19.00 часа българско време и бе излъчено на четири континента. Лауреатските звания на детския конкурс бяха дадени след гласуване от страна на публиката по време на живото предаване. Към предпочитанията на зрителите бе прибавена и оценката на журито, която бе направена предварително, но запазена в тайна до големия финал.

"Планетата на децата" е композиция, авторска на Крисия. Зад проекта застанаха Слави Трифонов, Евгени ДимитровМаестрото и Ивайло Вълчев. Песента разказва за мечтата на Крисия Земята да бъде място без глад, страх и война, а всички хора да бъдат превърнати в деца. Хасан и Ибрахим акомпанират на Крисия на два рояла, а цялостното звучене е напълно завършено с невероятното изпълнение на Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов.  
Мотото на тазгодишния конкурс беше "Заедно", а надпреварата имаше благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организация, която се занимава със защита на детските права по света.

България се завърна след две години отсъствие, участвайки за четвърти път в паневропейската надпревара за деца. През 2007 в детската "Евровизия" се включи формацията Бон-бон, година по-късно за първото място се бори Кръстияна Кръстева. Последната изява на български представител бе през 2011, когато Иван Иванов изпя песента "Супергерой".

Крайното класиране:

1. Италия - 159 точки

2. България - 147 точки

3. Армения - 146 точки

4. Малта - 116 точки

5. Русия - 96 точки

6. Украйна - 74 точки

7. Беларус - 71 точки

8. Холандия - 70 точки

9. Кипър - 69 точки

10. Сърбия - 61 точки

11. Грузия - 54 точки

12. Словения - 29 точки

13. Швеция - 28 точки

14. Черна гора - 24 точки

15. Сан Марино - 21 точки

16. Хърватия - 13 точки

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички