Започнаха репетициите за Lord Of The Rings In Concert


Започнаха репетициите за Lord Of The Rings In Concert

3987

250 музиканти ще озвучат на живо първата част на трилогията Lord Of The Rings в пълен синхрон с филма.

Както е известно, филмовото зрелище предстои в столичната зала "Арена Армеец" на 5 декември.

Музикантите вече репетират заедно, като към тях съвсем скоро ще се присъединят петима гост музиканти от 3 континента – Eвропа, Азия и Северна Америка, информираха организаторите на шоуто.

Към вече известния швейцарски диригент Давид Райц и любимото сопрано на Хауърд Шор Кейтлин Луск, ще се присъедини Комале Акапко, който свири на цимбал – изключителен струнен инструмент, на който свирят по-малко от 30 човека в цял свят. Заедно с тях ще се изявят още Александър Пентин – тимпан и концерт-майсторът, цигуларят Мариан Краев, които ще бъдат "гръбнак" на огромния оркестър.

"От Ню Йорк получихме деветкилограмовата партитура на диригента Давид Райц, която пристигна заедно с нотите на всички музиканти – над 130 кг. Задачата на диригента в този спектакъл ще бъде много сложна, тъй като освен партитурата, той ще трябва да следи на екрана пред себе си и филма на Питър Джаксън. Музикантите от симфоничния оркестър на Българското национално радио вече репетират заедно, а диригентът и солистите ще се присъединят към тях съвсем скоро. Очаква ни едно наистина внушително филмово зрелище на 5 декември", сподели съорганизаторът на събитието Петър Димитров от P&P Еvents.

Българската публика ще е първата в Източна Европа, която има шанса да усети магията на двете велики изкуства в едно, благодарение на форма̀та Movies In Concert, който обединява музика и кино в перфектна симбиоза. "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена" ще бъде излъчен на огромен екран, с български субтитри и HD качество. За перфектния звук във всяка точка на залата ще има множество закъснителни линии.

LOTR in Concert в цифри

250 музиканти на сцената ще озвучават на живо филма в пълен синхрон с картината

20 са страните, в които над 50 музикални състава са изпълнявали този спектакъл пред над 2 милиона души публика

9 килограма тежи партитурата, по която се води диригентът Давид Райц, а нотите на всички музиканти тежат над 130 килограм,

Солистката, която ще видим и в СофияКейтлин Луск, е пяла и в първия спектакъл, когато е едва на 15 години. 10 години по-късно тя е обиколила света с произведенията на Хауърд Шор

Огромният екран в зала "Арена Армеец" е невиждан в България с големината на 3-етажна сграда

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички